pátek 8. února 2013

Turban stojí, máma je zabraná do čtverečků s kolečky

Zdravím Vás, moje milé,

využívám toho, že Viktorka usnula po obědě a sedám k notebooku. Musím přiznat, že se mi ještě teď trochu klepou ruce. Viki mě před chvílí vytočila tak, jak už se jí to dlouho nepodařilo. Kýbl s vodou a mop ale umí udělat své, pokud člověk potřebuje vybít zlost a dostat se zpátky do klidu...

Turban stojí - myslím ten turban, který by měl být hotov do příští soboty, kdy v místním rodinném centru pořádáme dětský karneval. Proč stojí? Maminka se bojí, že to nezvládne a tak tento rest sune před sebou jako hovnivál svou kuličku. O víkendu už se ale do toho opravdu dám, slibuji :-)

I když turban stojí, tak já nelením. Minulý víkend jsem rozjela háčkování čtverečků na budoucí přikrývku pro naše dubnové miminko. Včera si ho pan doktor podle hlavičky měřil a říkal, že vypadá o 14 dnů starší (větší)... Už to ale beru s rezervou, u Viktorky mě taky pěkně vystrašili, když mi v 8 měsíci tvrdili, že už má 3,6 kg... Pak se narodila s mírami 51 cm a 3,25 kg... Víc mi dělá starosti to, že se ještě neotočil hlavičkou dolů, tak snad to ještě zvládne, než nebude mít "na otočku" žádné místo :-)


Ale zpět k dečce... dle očekávání mi došla vlna, takže se muselo přiobjednávat. Se smetanovou nebyl problém, ale tyrkysově modrý odstín je prakticky vyprodán. Můj oblíbený e-shop už přízi nemá, v centrálních skladech v ČR už taky není a protože se dováží až ze Švédska, očekává se další zboží až na jaře :-( Tak jsem koukala na další e-shop, který u nás příze od DROPsu prodává a tam jsem byla úspěšnější - 1 klubko. Potřebuji ale 2 klubka. Takže jsem nakonec doobjednala ještě jeden odstín - krásně čokoládově hnědý. Deka tak bude mít tyrkysově modrá a čokoládově hnědá kolečka, lemování smetanově bílou zůstává. Myslím ale, že to není až tak na škodu, všechny tři barvy k sobě krásně ladí. Hnědá a smetanová příze už dorazila, takže vzniklo i pár čtverečků v této barevné kombinaci.

A v mezičase jsem se pustila do dalšího přehozu či deky - co to bude, bude záležet na mé trpělivosti. Háčkuji totiž ze zbytků mé oblíbené příze CATANIA, která je nepoměrně tenčí.  Kolečka mi učarovaly, takže opět kolečka ve čtverečcích. To jsem zvědavá, kolik jich budu muset naháčkovat :-) A protože u mých oblíbených blogerek čím dál víc vídám (podle mě) zatím marné volání jara, tak přestože si letošní zimu celkem užívám, neodolala jsem (je to opravdu velmi nakažlivé :-)) a začala háčkovat také v krásných jarních barvách...















Na druhou stranu, když jsem se dneska rozhlédla po obývacím pokoji, tak jsem dospěla k závěru, že už vypadá docela jarně i bez dalších velkých dekorací (některých vánočních výzdob se však nemůžu stále vzdát... :-)).




Ten nepořádek na knihovně jsou šicí stroj a 
další šicí potřeby, už 2. týden je neuklízím, 
stále čekají, až se pustím do toho turbanu :-)


































Tak příště snad už ten turban pro orientální princeznu :-)

2 komentáře:

  1. Ahoj Anička, moc zaujímavý štvorček si vybrala. Ja by som sa tiež pustila do ďalšej deky čisto egoisticky len pre mňa, len sa neviem rozhodnúť akú vlnu použiť. Pýtala si sa na ďalší príspevok školičky, už je napísaný, potrebujem urobiť len preklad do angličtiny. Krásny víkend. Renata

    OdpovědětVymazat
  2. Deka bude moc pěkná, čtverečky se mi líbí:-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna