neděle 3. února 2013

Víkend s modrými kolečky

Dobré nedělní dopoledne,

tento víkend jsem sice chtěla pracovat na Viktorčině karnevalovém kostýmu, ale jak už to občas bývá, rozjela jsem úplně novou věc, přestože teď ještě nemá takovou prioritu :-)

Výmluva se vždycky najde, tak jsem si své víkendové nešití zdůvodnila tím, že se necítím úplně dobře a že na to šití z klouzavých, jemných látek musí být člověk opravdu fit...

Dala jsem se do háčkování čtverečků, které budou základem nové dečky pro naše v polovině dubna očekávané miminko - chlapečka. Měla jsem nastřádáno řadu motivů, nakonec jsem se rozhodla pro čtverečky s kolečky. Háčkuji ze silnější příze tyrkysově modré a smetanové ANDES od DROPSu (65 % vlna, 35 % alpaca, 100 g = 100 m), což není úplně nejlevnější záležitost. Na druhou stranu už od prvního čtverečku si užívám, jak mě během práce každý právě háčkovaný čtvereček pěkně hladí po rukou :-) 

Využila jsem návodu, který zveřejnila na svém blogu Eva (http://evule-kotule.blogspot.cz/2012/03/navod-na-deku-s-kolecky.html). Práce jde pěkně od ruky. Možná ale budu muset ještě přízi dokupovat...



















Nevím, jak u vás, ale nám venku začalo od rána zase krásně sněžit... Na jaro si tedy asi ještě chvíli počkáme.

Přeji vám krásnou neděli

Anička

4 komentáře:

  1. To je pěkně strávený víkend:-)))
    Tak u nás dnes nesněží... u nás chumelilo včera:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Aničko, děkuji za moc milou návštěvu u mě na blogu. Ráda jsem oplatila a zase někdy nakouknu. Moc pěkné věcičky děláš. Dečka bude nádherná ;). Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Milujem "puntíky" a tieto tu sú úplne krááááásne.nika

    OdpovědětVymazat
  4. Niko, díky za návštěvu. Puntíky (i když tyto jsou opravdu "mega")mám taky moc ráda. Je to nadčasová záležitost, která prostě nikdy nezestárne :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna