úterý 5. února 2013

Karneval a princezna z Orientu

Před pár dny jsem se zmiňovala, že jsem nastartovala přípravy letošního karnevalového kostýmu pro naši malou Viki. Ještě není zdaleka hotov, ale první části kostýmu už pomalu spatřují světlo světa :-) Orientálním kalhotám ještě musím všít gumičky do pasu a ke kotníkům, podobně u průsvitných rukávů. Vestička je prakticky hotová (rukávy jsou všity přímo do ní), možná ještě vymyslím nějakou jednoduchou výšivku. 







To nejtěžší mám ale asi před sebou - vymyslet a dát dohromady turban na hlavu - má představa vypadá asi takto s tím, že z větší části půjde o červený satén (stejný jako na vestičce):
Hlavní část turbanu by měla být z červeného saténu, spodní - čelní část asi z bílé či černé látky, spodní část - na krk - buď vynechám a nebo jen z lehkého šifonu, ze kterého jsou ušity kalhoty a rukávy
Původně jsem zamýšlela přes boky šátek, ale možná to vyřeším jinak - zvažuji ušití širšího pásku z červeného saténu (opět s případnou výšivkou), který se bude zavazovat na bok a bude dlouhý až ke kolenům.... 
Prošití na nohavicích vypadá moc pěkně, ale aby oblečení vypadalo opravdu "orientálně", budou tunýlky opatřeny několika řadami gumiček
Zatím v nedokončené verzi - spíš mi to připomíná kostým
Nikoly Šuhaje loupežníka :-)

2 komentáře:

  1. Jééé Aničko, trochu jsem se zasnila a vrátila do dětských let. Také jsme jeden rok měly se sestrou karnevalové kostými orientálních princezen. Jen místo turbanu nám mamka ušila závoj přes obličej.
    Jsem moc zvědavá na výsledek a tvoji malou princeznu.
    Hezké odpoledne a ať jde dílko pěkně od ruky ... Věra

    OdpovědětVymazat
  2. No, my jsme chodily se ségrou za karkulky a bylo to velmi praktické. Velmi často jsem se v tom dětském mumraji s někým srazila a z nosu mi pak tekla krev. A asi k od toho období se začíná vyvíjet má velká láska k červené barvě :-))

    Ale vážně - závoj jsem také zvažovala, ALE:
    1)nebyla by to pro mne taková výzva jako ten turban,
    2)není tomu tak dávno, co jsme neuváženě (rozuměj neuváženě ve vztahu k tomuto karnevalovému kostýmu, jinak to bylo velmi dlouho zvažováno :-))ostříhali Viki vlasy na kraťoulinko, závojíček by tak nebyl asi to pravé ořechové, turban bude lepší (pokud teda bude) :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna