středa 14. října 2015

Místo háčku jehlice...

... hodlám po delší odmlce do rukou zase vzít. Můj dosavadní pletařský "um" čítající několik pletených čepic, vč. sovičkové, na kterou jsem obzvláště pyšná, provlékacích šálek a dámské pončo bych totiž ráda posunula zase o kousek dál :-)

A protože slevová akce na některé vlněné příze z merina značky Drops ještě pár dnů potrvá (než začne další na vlněné příze s alpakou... ach jo, co mi to dělají... :-)), donutilo mě uspořádat své pletařské myšlenky v plán budoucích projektů a objednat zásobu potřebných klubíček za nižší cenu.

Ráda bych upletla svetřík Viki i Jirkovi a jeden, snad jednodušší, se chystám uplést i pro sebe. Další kousek pro sebe si chci objednat u mé šikovné tety, abych se s těmi klubíčky příliš nezapletla :-) Takže teto, pokud to čteš, tak ten nejvíc propracovaný model na obrázcích čeká právě na Tebe :-) No a pár klubíček jsem přiobjednala i na zimní čepice... zda budou pletené či háčkované, to ještě ukáže čas...

 Zdroj obrázků: http://www.ravelry.com/patterns/library/ombre-4, www.ganella.cz

Zdroj obrázků: http://www.garnstudio.com/lang/cz/pattern.php?id=7054, www.ganella.cz

 Zdroj obrázků: http://www.ravelry.com/patterns/library/beyond-puerperium, www.ganella.cz


Zdroj obrázků: http://www.garnstudio.com/lang/cz/pattern.php?id=5373, www.ganella.cz

Všechny svetry, až na ten, co čeká na tetu, budou vícebarevné (viz vzorníky u obrázků jednotlivých modelů). Doufám tedy, že mne odstíny, které jsem objednala přes internet, nezklamou, až je uvidím "naživo".

Vybírala jsem tyto konkrétní příze od Dropsu: Big Merino na svetřík pro Jirku, Baby Merino na svetřík pro mne a Viktorku a Merino Extra Fine na čepice. Na svetr pletený tetou jsem nakoupila přízi Nepal.

Za kvalitu obrázků se omlouvám, lepší nejsou k mání, tak jen pro představu, v dobrém rozlišení najdete obrázky všech modelů vč. návodů, jak na ně, na uvedených odkazech.

A co vy? Jak vám to jde s jehlicemi? A z čeho nejraději pletete oblečení?

Díky za sdílení zkušeností, rady i tipy.

Krásný den

A.

8 komentářů:

  1. Aničko teď jsem koukala na Drops - sleva na aplaku - tak do toho jdu. I když jsem říkala, že zpracuji syslírnu, tak stejně koupím nějaká klubíčka. Abych měla během roku z čeho plést. Potřebuji pro sebe nějaký ten svetřík a děti také odrůstají ze svetrů.
    Teď pletu s Lace svetřík pro mě. Je to úžasná vlna - pletu jednoduše, je krásný, lehký a vzdušný, ale další budu plést raději dvojitě, těkže budu dokupovat barvičku vlny Lace. Potom možná koupím na podzimně jarní kabátek Nepal. Miluji pletené kabátko svetry. Úžasná na čepičky je Lima. Z té jsem loni pletla dětem a super. Možná koupím i pro sebe. Potom ráda pletu pro děti z Merina od Vlnapu - poměr cena kvalita je dobrý - ten používám na čepičky, svetříky a šály. No a nakonec je moje oblíbané Sportivo od Vlnapu - úžasné na ponožky. Na šály či šátky je také dobré, jenom barevné přechody nejsou tak úžasné. Na to je lepší Jawoll Magic Dégradé od firmy Lang.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, díky za tipy na další příze na pletení. Až budu mít zpracované stávající zásoby, budu vědět, po čem se dívat :-) Hezké dny A.

      Vymazat
  2. tak já většinou kupuju přízi od Elianu, teď zrovna tu deku na gauč dělám z Gerlachu, krásně to ubývá :-) Ale jak jsem dřív psala, tak se stalo skutečností, nějak jsem si natáhla sval v ruce (naštěstí levé, jsem pravačka), takže mám nucenou pauzu od pletení.... Což mě mrzí, protože jsem se do toho teď tak zabrala.... No, snad to brzo přejde a budu pokračovat.
    Jsem zvědavá na výsledné svetříky. Na prvním obrázku znám ty autorky, četla jsem jejich blogy (teď už není tolik čas) a mají tam krásné věci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, to je fajn, jak každý z nás, podle toho, jak je nastaven, nazývá stejnou věc jinými slovy. Já píšu, že mi deka "přibývá" a ty píšeš o tom, jak Ti to (klubko) krásně "ubývá" :-)))

      K namožení ruky - ono to pletení neuteče :-) Snad bude brzy lépe a zase se do něj opřeš.

      A autorky svetříků z prvního obrázků rovněž velmi obdivuji - holky jsou velmi šikovné a mají pro pletení ten správný cit :-)

      Měj se krásně A.

      Vymazat
  3. Já nepletu, neumím to a můj obdiv máte, jak jsem tu už psala, všechny, které to umíte. ;) Vzpomněla jsem si dnes při tomto článku na kmotřičku, která mi jako malému děvčátku pletla svetříky nádherných vzorů s perlovými knoflíky a já, holka hloupá nafrněná, jsem to jako školačka nedokázala ocenit, protože jsem si mezi těmi "městskými" vystajlovanými dětmi, jak by se dnes řeklo, připadala trapně a staromódně. Dnes jako třicítka to vidím jinak. Ruce bych jí líbala, kdyby tu ještě byla a mohla mi udělat svetřík na přání nebo mě do svých tajů zasvětit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, nikdy není pozdě začít plést. Někdo se učí podle youTube, nebo stačí najít šikovnou kamarádku, která pomůžu. Já bych to nevzdávala. Začít můžete v každém věku. Sice to bude chvilku trvat, než se člověk vyplete, ale jde to a radost z první upletené šály či svetru je k nezaplacení.
      Tereza

      Vymazat
    2. Děkuji za podporu, je to od Vás milé. Wow a vy jste dokonce expertka, jak je vidno z blogu. Klobouk dolů i před Vámi, Teri. Určitě to v zimě zkusím. Zásoby vln i jehlic doma mám na první pokusy dost. Jsou starší než jsem já sama. :D

      Vymazat
    3. Leni, Terka už se postarala o motivaci. Tak já se jen přidávám. Dneska je tolik možností, jak se učit ručním pracím. Člověk nemusí ani zvednout zadek, jen zapne počítač a připojí se k internetu :-) Ale i časopisů o pletení, háčkování, vyšívání... je celá řada. Pro mne osobně je ale vždycky nejlepší názorná ukázka - a v tomto ohledu jsou videa na youtube k nezaplacení. Tak to chce jen zkoušet :-) Ať se daří. Ať už pletení, háčkování či jiné ruční práce jsou velmi velmi uklidňující záležitostí. Je to nejen můj pocit, ale pocit dalších děvčat, které jsem naučila na našich kreativních podvečerech háčkovat :-) Jen si najít pro začátek výrobek, na který člověk stačí, ale současně takový, který bude motivovat. Hezký den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna