úterý 13. října 2015

Je...

... šedo-šedě-červená, váží 671 g a měří 120 x 123 cm. Je háčkovaná s využitím vzoru granny square alias babiččina čtverce a lemovaná čtyřmi řadami polodlouhých sloupků a červenou bambulkovou bordurou navrch. Vypadala by hezky i bez ní, ale znáte to... já a bambulky... :-)


Při háčkování jsem vycházela z návodu zde, ale spíš jen samotný začátek práce, velikost deky a střídání barev jsem si přizpůsobila podle sebe. Deka je háčkovaná v kruhových řadách pouze u červeného čtverce. Po jeho dokončení se deka háčkuje pouze ze dvou stran čtverce. Na konci každé řady se tedy práce otočí a háčkuje se zpátky až na začátek řady (tedy z rubu i z lícu, což není u háčkování granny square úplně obvyklé). 


Háčkovala jsem přízí značky Drops, konkrétně přízí Baby Merino a bambusovým háčkem č. 3,5. Příze je měkounká, nekouše a pruží.

No a pro všechny z vás, které dosud váhaly, zda se pustit do háčkování deky, je tento příspěvek příslibem a živým důkazem toho, že její výroba nemusí trvat celý rok... tady jsem začínala, tady pokročila a tady těsně před dokončením :-)

Mějte se krásně

A.

24 komentářů:

  1. Beru zpět, ta červená okolo je suprová, jsem ráda, že jsi do ní šla. Moc pěkné!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Prostě jsem to cítila v kostech, že ta červená a bambulky tam musí být :-))) Díky a hezký den přeji A.

      Vymazat
  2. Krásná, Aničko, ta musela dát zabrat!! Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani ne, Štěpánko, čekala jsem, že to bude horší... Ale radost z ní mám, to zase jo :-)

      Vymazat
  3. Anička, je fakt krásna. Aj tie bombulky sú super. :) Zdravím. D. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Danko, díky za pozitivní ohlas. Taky zdravím na Slovensko :-) Pa A.

      Vymazat
  4. Jsi rychlík, moc se mi líbí kombinace barev a jejich asymetrické rozvržení. Po přízi baby merino jsem taky pokukovala, když byla ve slevě. Teď lituji, že jsem nekoupila. Ať se daří, těším se na další krásné píspěvky.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc děkuji za uznání :-) Ještě k té přízi - je stále ve slevě, alespoň na www.ganella.cz, kde chodím já, ano. Prodloužili slevy až do 22.10. Tak ještě není nic ztraceno :-)

    Hezké dny

    A.

    OdpovědětVymazat
  6. Aničko to je paráda. já jsem vůbec netušila, že bude takhle, já myslela, že bude čtverec uprostřed. tohle je paráda a bambulky jsou tam fakt na pr...l na nočníku. super.
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, pr...l na nočníku? To jsem ještě neslyšela :-) Hezký den A.

      Vymazat
    2. ne? to je naše oblíbené rčení: sedí tam jak jak......................................

      Vymazat
    3. Majko, asi jsem to už někdy někde zaslechla, ale doma, ani v nejbližším okolí to nikdo nepoužívá :-)

      Vymazat
  7. Aničko,
    komentář mi někam zmizel :-(
    Tak ještě jednou .
    Já věděla a psala, že ten červený lem bude nejlepší :-)
    Jinak hluboce smekám tvému háčkařskému umění a rychlosti realizace !
    Kdyby jsi někdy dělala další na zakázku, tak se hlásím ;-)
    Krásné podzimní dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, tak to mě mrzí. Ale tento už je vidět :-) Díky za Tvou hlubokou poklonu... A s tou zakázkou - což o to, já bych do toho šla, ale jen za přízi, pokud bys chtěla stejnou jako já, bys dala tisícikorunu. A k tomu ještě práce... Ale pokud jdeš se mnou do toho, tak napiš a domluvíme se... do 22.10. mají ještě slevy na příze s Merinem :-))) Krásný večer A.

      Vymazat
  8. Vypadá to úžasně, mám moc ráda kombinaci šedé a červené a ty bambulky - to je ta třešnička na dortu :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, mně se kombinace šedé a červené taky velmi zamlouvá. Šedá červené vytvoří takového "důstojného" partnera a červená zase "šedou" pěkně rozzáří.... Prostě ideální partneři :-) A dík za poznámku k pomyslné třešničce :-) Krásný den A.

      Vymazat
  9. Aničko deka je nádherná, také se mi líbí kombinace šedé a červené, jen mně by se do bytu nikam nehodila :o). Já nyní rozpracovala kombinaci dvou odstínů šedé a sv.zelené - deka bude dárek našim mladým a ti tyhle barvy v interiéru mají. Tak jsem zvědavá jak mi půjde rychle od ruky. Mohla by si mi prosím tě poslat na mail odkaz nebo návod jak se dělají ty nádherné bambulky ? Ještě nikdy jsem je neháčkovala. HajnaAlena@seznam.cz. Moc děkuji.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, já myslím, že i ta šedá se sv. zelenou bude mít něco do sebe :-) Tak když tak se pak pochlub, až s dekou budeš hotová :-) Odkaz na návody na bambulkové bordury: http://theheartfeltcompany.blogspot.nl/2012/06/bubbly-crochet-edging.html nebo http://onceuponapinkmoon.blogspot.com.au/2013/09/pom-pom-edge.html. Vyber si, který Ti bude sedět více :-) Pa A.

      Vymazat
    2. Aničko moc děkuji, juknu na to. Na dece již usilovně pracují - viz můj blog ;-).
      Měj se hezky.
      Ála

      Vymazat
    3. Za málo :-) A koukám, že ta Tvá už je taky téměř hotova :-)) Hezký den A.

      Vymazat
  10. Deka je parádní ♥ pěkný den. Hana

    OdpovědětVymazat
  11. Ty jsi teda rychlá. Parádní deka. Šedou mám ráda. Taky jsem se letos pustila do deky. Do šedé. :o)
    Hezký večer, J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, šedá je letos asi v kurzu :-) Tak ať Ti jde deka taky krásně od ruky, ať se do ni můžeš brzy zachumlat :-) Krásný večer A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna