úterý 27. října 2015

Háčkovaná "zik-zak" šála...

... to nebude. I když to tak teď možná vypadá :-) 


Po velkém ohlase, který u vás zaznamenala deka háčkovaná vzorkem granny square, rozjíždím další kousek (deky), opět s využitím vzorku granny, tentokrát však nikoliv jako čtverec, ale jako součást "zik-zak" či "chevron" vzorku, pod nímž můžete tento líbivý grafický útvar nalézt zejména u zahraničních tvůrců.

Je neuvěřitelné, jak široké má tento vzorek (ideální i pro začátečníky) uplatnění a kolik různých pojetí, jak s ním při háčkování pracovat... Někdy vám o něm budu muset napsat speciální "motivační" příspěvek, on si to totiž opravdu zaslouží :-)

Deka bude pro Ilonku, která mi dala důvěru a objednala si u mne po domluvě s Ježíškem deku pro sebe jako dárek po vánoční stromeček. Do sady k dece pak budu vyrábět i povlaky na polštářky.

Barvy přízí si vybrala Ilonka sama. Tentokrát tedy na přírodní vlně. 

Pěkné dny

A.

10 komentářů:

  1. Aničko,
    teda ty jedeš !
    Už teď jsem přesvědčená, že jsem si vybrala tu nejlepší háčkařku a barvičky :-)
    A říkáš pro začátečníky?
    Tak to budu muset asi přijet do háčkařského kurzu k tobě, až budeš nějaký pořádat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, to mám radost, že máš radost. Budu se snažit důvěru ve mně kladenou, nezklamat :-)) A k tomu kurzu - to bys musela z východočeského kraje kousek popojet na severní Moravu :-)) Krásný den A.

      Vymazat
  2. Aničko, už teď vypadá báječně, ten vzoreček je moc pěkný i barvičky jsou příjemné. Už se těším až bude deka hotová :-) Přeji ať tvoření daří ♥ Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, vzorek jsem si hned zamilovala. Ale pravda je, že díky "klikihákům" jde práce s ním o trochu pomaleji než u klasického granny čtverce. Barevnost si vybrala Ilonka, ale i mne se velmi líbí. Až bude hotovo, pochlubím se :-) Hezký den A.

      Vymazat
  3. Aničko, to je tedy tempo! Nestíhám číst příspěvky, natož stíhat tolik práce:-) Šikulka! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, na začátku jsem to možná trochu přepálila s tempem. Byla jsem na nový vzorek tak zvědavá, že jsem dělala tři dny po sobě do jedné do rána, abych co nejdříve viděla nějaký hmatatelnější výsledek :-) U háčkování granny čtverce je to psychologicky lepší v tom, že je rostoucí čtverec mnohem viditelnější než nekonečně dlouhá šňůra při háčkování jen z jedné strany :-) Krásný den A.

      Vymazat
  4. Aničko, ty jsi tak šikovná. Kdy to všechno stíháš? Nádhera! Krásný den! Petra z hájenky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Péťo, nebudu pokrytec a předstírat, jak si myslím, že jsem na všechno levá. Takže neskromně mockrát děkuji za poklonu :-) I když na druhou stranu jsou věci, které mi jdou lépe, ty, na kterých musím ještě popracovat a hromada těch, které "neovládnu" nikdy a nebo za hodně dlouho... Mám radost, že se i ten zatím malý kousek deky líbí jiným. Krásný den A.

      Vymazat
  5. Aničko, ty snad ani nechodíš spát, nebo máš snad čtvery ruce :o)).
    Moc tě obdivuji a tleskám všem tvým krásným výrobkům.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, chodím, i když občas hodně pozdě a když se takových nocí sejde více po sobě, začíná to být znát. Ráno, když vedu Viki do školky, bývám pak zmatená jako lesní včela a to je znamení, že je třeba sundat nohu z plynu :-)) Díky za milá slova k tomu, co tvořím. Moc mne to těší od takové šikuly :-) Krásný večer A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna