středa 31. května 2017

Nejkrásnější květina...

... mé kvetoucí zahrádky rozkvetla přesně před sedmi lety :-) Bylo to deset minut před půlnocí a bylo to rychlé, ačkoliv jsem z pročtených brožur a periodik pro nastávající maminky byla připravena na deset a více hodinový maraton :-) 

O to víc jsme se navzájem s porodní asistentkou pobavily, když se mě tehdy kolem deváté večer zeptala: "Tak co, maminko, chcete miminko vidět ještě dnes nebo počkáme až na den dětí?" a já jí pak na to odpověděla s nevěřícným úsměvem, jestli si ze mě nedělá legraci, že by to šlo jako zařídit už dnes?... .-)

Nakonec rozhodly okolnosti pro poslední květnový den a já jsem za to moc ráda - Viktorka může slavit dva dny po sobě a já mohla díky těm 10 minutám odejít z porodnice o den dříve.

Přestože se spolu jako dvě temperamentní bytosti někdy škorpíme (a často mě nejvíc vytáčí právě to, s čím bych sama měla mít největší pochopení... tak je mi podobná :-)), nedokážu si nás jednu bez druhé představit. Je v ní velká energie, kterou se teprve učí využívat a uplatňovat tím "správným" směrem, aby jí bytosti kolem sebe "neutloukla". Náš tatínek o ní říká, že je "hořák" a myslím, že to docela dobře vystihuje podstatu věci .-) Je ale otevřená, vstřícná a přátelská bytost se srdcem na pravém místě a někdy mám o ni trochu strach, aby jí proto jiní nevyužívali. Jsem šťastná máma.

Kromě dárečků z vlastní dílničky, které už jsem vám představovala dříve (holčičí lapač snů a polštářek do postýlky) ode mne Viki dostane na přání tenhle barevně ladící a chuťově vynikající dortík. Připravila jsem jej podle návodu Monči z kopečka. První test proběhl úspěšně už při oslavě s širší rodinou, tento jsem stihla i nafotit :-)


Tentokrát jsem mohla dortík naaranžovat na svůj nový skleněný podnos s víkem, kterým jsem si udělala radost, když už jsem se tak "pekařsky" pěkně rozjela :-)

Krásný poslední květnový den.

A.

12 komentářů:

  1. Aničko, jak ten čas letí, viď?. Viki přeji vše nejlepší, ať má hodně správných kamarádů, škola ji baví a je stále veselá... A Ty jsi také slavila, že? ;-) Tak i Tobě vše jen dobré, ať máš kolem sebe vždy spokojenou a chápající rodinku... (nějaký ten mráček není na škodu). Dortík na skleněném tácu vypadá úžasně. Měj se fajn! D. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, letí neskutečně rychle... Moc děkuji za přáníčko pro Viki, přesně to bych si přála a ještě zdraví, někdy mám pocit, že je tak trochu sběratelka kuriozit, které lékaři potkávají jednou za deset, maximálně za patnáct let - ve špatném, i dobrém, když se ze všechno tak rychle dostane .-) A pokud jde o mé slavení - slavila jsem teď na jaře třikrát - Jiříčkovy, pak manželovy a teď Viktorčiny narozeniny, na své si musím počkat až do prosince, ale já nespěchám :-))) Měj se krásně A.

      Vymazat
  2. Aničko, všechno nejlepší pro květnovou Květinku. Dort vypadá báječně, určitě chutná. :o)
    Hezkou oslavu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji za přání i pochvalu :-) Dort chutná neskutečně dobře a není s ním vůbec moc práce, značka ideál :-) Krásný večer A.

      Vymazat
  3. Ať je Viki stále svá, se srdcem na tom správném místě (určitě po mamince!) a klidně ať hoří - pro život, pro krásu, pro citlivost, pro štěstí.
    A já stále sháním porcelánový porcelánový podnos na dorty a ty máš takový krásný skleněný. Asi přehodnotím své přání...
    Ála

    OdpovědětVymazat
  4. Álo, děkuji za vřelé přání. A souhlasím, jen ať hoří, to je prostě ona, takovou ji mám ráda, i když je to někdy trochu náročnější :-) A s tím podnosem - no uvidíš, já jsem nadšená, možná teď budu dělat "nezdravé" věci trochu častěji .-) Krásné dny A.

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný den,
    Viki také přeji jen to nejlepší a zdravíčko a stále tak milující a chápající zázemí, je prima, že může slavit dva dny po sobě! :) Dort vypadá báječně, také ho určitě k nějaké příležitosti vyzkouším.
    Mějte krásné červnové dny, Peťka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťko, moc díky za zastavení i přáníčko. Krásné červnové dny :-) A.

      Vymazat
  6. Prajem Viktorke všetko najlepšie, nech sa vždy môže tešiť z takých krásnych darčekov, ktoré pre ňu vykúzli šikovná mamina. Tortička naprosto luxusná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, moc děkuji, dortík u nás slaví velký úspěch, tak odteď mohu střídat dva, taková jsem "cukrářka" :-))) Krásné dny A.

      Vymazat
  7. Krásný článek a přeji šťastné narozeniny. Dort vypadá úžasně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, moc děkuji za přání i ohlas k dortíku - je to velká mňamka, určitě doporučuji vyzkoušet .-) Krásné dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna