sobota 13. května 2017

Megaloman...

... se ze mě stává minimálně, pokud jde o vše, co se týká naší flóry :-)

Své "nájezdy" na balkónovky v zahradnictví a následnou výsadbu plánuji zásadně na dobu, kdy muž není doma. Když se květináče, truhlíky a nádoby rozdistribuují na okna, v okolí domu a v zahradě, úplně se to "ztratí" a muž se netrápí, kolik nás letos ta zelená paráda zase stála .-)


Tento rok jsem si ale část rostlin objednávala přes internet, v našich zahradnictvích nelze prakticky sehnat ipomeu batatas, svíčkovce či růžovou či bělokvětou vějířovku... A PPL přivezla bohužel balík v době, kdy jsem byla s Viki na kroužku plavání... Když muž platil dobírku, málem ho trefil šlak, ale zvládl to a ještě mi rostliny sám od sebe vybalil a zalil... :-)

A co vy, už jste také konečně osadili truhlíky? .-)

Krásné dny

A.

11 komentářů:

  1. Aničko, to je nádhera. Já sázím postupně, ale nádob mám mnohem méně. Roky sázím bílé bakopy a od loňska růžové vzpřímené muškáty.
    Přeji fajn víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji, i když já si myslím, že ta nádhera (snad) teprve přijde, až se rostlinky u nás pěkně zabydlí a rozrostou a začnou pořádně kvést :-) Vaše volba je mi blízká - na vzpřímené (babičkovské) muškáty nedám dopustit a bílé bakopy je krásně doplní. A růžovou já můžu .-) Krásné dny A.

      Vymazat
  2. Dobrý den, Aničko, já jsem dneska dala do atria dosny canny a vzpřímené muškáty z loňska. Jinak jedu v pondeli bohužel s manželem nakoupit letničky do bezva zahradnictví. Ten při mojem seznamu kytiček a plne auto přepravek každý jaro málem omdlévá. Ale já ty krásky potřebuji k životu .Kdyz je privezeme, celé odpoledne osazuji az do vecera. No a potom si občas nadávám při zalévání.Ale pohled na tu kvetoucí nádheru za to stoji. Mejte krasne dny.Martina


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, díky za komentář i zastavení. Dosny už mám také vysazeny - vysadila jsem je do velkých květináčů na terase už o něco dřív, každý rok se mi ještě namnoží, takže jsem letos jednu dosnu vysadila i k plotu se sousedy .-) Moc ráda bych si množila vlastní muškáty taky, ale nemám je kde zazimovat, tak musím každý rok kupovat nové. Kany mi naštěstí uskladní každý rok mamka. Každopádně ani já bez těch krásek žít nemohu, bylo by mi smutno .-) Krásné dny A.

      Vymazat
  3. Aničko, nádhera .... já osadila zatím jen pár a i ty pro jistotu ještě na noc schovávám .... letos je to jaro jaksi v nedohlednu .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, díky za zastavení, je to s tím jarem letos trochu složitější, ale věřím, že už bude jenom lépe .-) Krásné dny A.

      Vymazat
  4. Aničko, já tě plně chápu. Nakupovala jsem již třikrát, jednou z toho se mnou byl manžel, ani nemukl, držel krabici :o)) a já nandavala květináčky. Každý rok si říkám - méně, méně, kdo to má pak zalévat :o), ale těžko odolávám. Ipomeu batatas jsem zatím nikde v okolí nesehnala a moc bych ji letos chtěla.
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, s tím zaléváním - to si říkám stejně. A každý rok mám o pár kytek víc (jak přibývají další květináče), ale jak už psala Martina výše - za ten pohled na tu kvetoucí nádheru to prostě stojí :-) Ipomeu batatas jsem kupovala na dálku v zahradnictví Flos .-) Krásný den A.

      Vymazat
  5. Je to nádhera, já letos vůbec nestíhám, ale musím to napravit a osázet alespoň pár truhlíčků :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, někdy nemusí pršet, stačí když kape .-) Tak ať to vyjde alespoň s několika truhlíčky, i ty udělají parádu a potěší :-) Krásný den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna