úterý 9. května 2017

Čistě mužská záležitost...

... tak beru nový patchworkový polštář, který jsem ušila jako dárek k narozeninám mému muži. Nápad na poslední chvíli mi vnukl nevědomky můj muž. O víkendu po mně žádal, abych mu rychle doma našla nějaký polštář, který by si mohl nosit na terasu. Aby měl pohodlí, když se natáhne na lavici nebo se začte do knížky v křesle :-)


Vždycky, když s tímto požadavkem za mnou přijde, najdu nějakou nepoužívanou výplň, kterou povleču do nějakého (pro mne) nejméně oblíbeného povlaku (s vědomím, že jej vidím naposled) a předám... Ale teď mě napadlo, že bych se do věci přeci jen mohla opřít o trochu víc... a že jsem teď chvíli opojená patchworkem... .-)

Ke kupovanému dárku, který si muž vybral sám, tak dostane kromě dalšího "Míša dortu" (s upravenou recepturou s ještě větší várkou tvarohu, menším množstvím cukru a másla a vlastnoručně sbíranými borůvkami, na které jsem si zašla do mražáku ...), ještě jedno malé překvapení. 



Díky své švadlenkovské zálibě mám v zásobách stále relativně dost zajímavého materiálu, nový povlak tak představoval otázku jednoho odpoledne. Mám radost, že se mi při něm podařily využít i zbytky pevné modré "monterkovské" látky a alespoň trochu "otupit hrany" čistě pánského stylu o čtyři rozverné tmavomodré bambulky.

Tak snad bude dobře sloužit a alespoň trochu potěší :-)

Krásný den

A.

12 komentářů:

  1. Aničko, je krásný, opravdu "mužský". Bambulky jsou takovou tou třešničkou na dortu. A sloužit bude určitě. :-)Prosím, napiš Tvůj vylepšený recept na dortík, vypadá úžasně. Hned bych si kousek dala. ;-)Pěkný den. D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, to byl záměr a mám radost, že se to povedlo... ale ty bambulky jsem si nemohla odpustit :-)) A už slouží .-) S dortíkem - no problém je, že jsem si to hned nenapsala... ale pokud si dobře vzpomínám, tak jsem změnu dělala hlavně u tvarohové vrstvy, tam jsem dala 0,5 kg tvarohu ve vaničce nízkotučného a k tomu 0,5 kg měkkého tvarohu (zabalený jako kostka másla). Cukru jsem ubrala, odhadem jsem dávala tak 80 g moučkového cukru. Másla bylo také výrazně méně, tak kolem 50 g max, možná ještě méně. A doplnila jsem ještě kelímkem zakysané smetany (původně jsem nechtěla dávat celý, ale co s načatou zakysanou smetanou, na kterou by se pak zapomnělo, že?), úplně se v tom množství tvarohu ztratila a vše pěkně propojila. Starý dobrý poctivý tvaroh se mi moc osvědčil a určitě použiji i příště a myslím, že celou tu kombinaci... Konec května to jistí a já pro tentokrát opravdu poctivě zapíšu :-) Krásný den A.

      Vymazat
  2. Krásný de Aničko,
    polštář je opravdu vydařený. Krásně zkombinované barvy- elegantní pánský doplněk na takové to domácí relaxování ;). Přeji krásný víkend do domečku v krásné zahradě. VeronikA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, moc děkuji, mám radost, že se líbí :-) Krásný den A.

      Vymazat
  3. Krásná pánská záležitost, určitě jsi potěšila. A ten dortík, hmmmm, vypadá báječně! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, myslím, že jo :-) A dortík byl mňam :-) Krásný den A.

      Vymazat
  4. Aničko tak zase samou nádheru tady máš moc hezké a ten dortík určitě chutnal krásný víkend přeji

    OdpovědětVymazat
  5. Aničko, určitě potěší, je krásný, povedl se ti .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, děkuji. Mám radost, že z něj opravdu vyšel "chlapácký" kousek, jak jsem si přála :-) Krásný den A.

      Vymazat
  6. Aničko, polštář s bambulkami v rozích je moc hezký a povedený. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, díky za návštěvu i ohlas. Těší mě, že se polštářek líbí i dalším :-) Krásný den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna