úterý 24. června 2014

Ani nás třešňové šílenství neminulo :-)

Začalo to návštěvou u mých rodičů a košíkem třešní, které jsme si odváželi spolu s tipy na jejich další zpracování domů. 

Ještě večer se na nás z pekáče culila třešňová bublanina. 

Vzpomínka na otcův blažený úsměv při představě, jak dobře by chutnaly třešinky ukryté v těstě na knedlíky, polité ovocným "sosíkem" z třešní zahuštěných pudinkovým práškem, podpořená večerním pročítáním blogů o třešňové mánii u dalších blogerek, aktivizovaly mé úsilí při včerejším dopoledním vyhledávání receptu jak na výrobu tvarohových knedlíků, tak přípravu třešňového džemu. 

Z třešní jsme doma sice nikdy marmeládu či džem nevyráběli, ale po internetu toho je tolik, že jsem se rozhodla to také vyzkoušet :-)

A celkový výsledek bych shrnula pouze jedním slovem - MŇAM!



Tak ať vám taky chutnají, ať už je sníte v jakékoliv (ne)úpravě :-)

Anička

15 komentářů:

  1. :-D tak u nás byla zase jahodová mánie. Zpracováno 10kg a už nechci aspoň měsíc vidět jahody :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) to se mi ještě v životě nestalo, abych nemohla na tak dlouho vidět jahody :-) Na desetikila se u nás úroda počítala ještě v době, kdy jsem žila s rodiči, tak už si to asi nepamatuji :-)

      Vymazat
  2. Wau, vy jste šikovné, holky! :)) Mě to letos nějak míjí, vloni jsem taky zavařovala o 106, ale letos nás čeká stěhování, tak už spíš lítám někde vysoko a vše ostatní jde trochu bokem..
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko, i u nás byla třešňová mánie - pár sklanic zavařených, nějaká ta marmeláda a Vašík si poručil šťávu. Teď jedu zas v rybízu, ale toho mám letos málo.
    Měj se krásně .... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, Věrko, šťáva, ta mne ještě nenapadla... Díky za tip na další rok :-) A Tvá předposlední věta mne pobavila.... to, jak si ji naformulovala.... teď JEDU ZAS V ... jako by ta slova patřila úplně jiné skupině lidí na kraji společnosti :-) No taky jsme tak trochu závislačky, viď? Naštěstí to má pro nás, i naše okolí veskrze pozitivní účinky :-) Krásný večer A.

      Vymazat
  4. Třešňovou marmeládu jsem ještě nezkoušela. Všechno to vypadá moc hezky, ovocné knedlíky jsem neměla už skoro rok... asi si je budu muset objednat, až pojedu na návštěvu k rodičům. Přeji hezký večer, Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Aničko u nás ještě třešně nejsou ale až budou taky se na něco vrhnu Hezké léto Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásné léto, Evi. Tak tipů už si posbírala dost, tak teď jen vyčkat na tu pravou chvíli... :-)

      Vymazat
  6. Aničko tys tedy pilná hospodyňka:-))

    OdpovědětVymazat
  7. Ani, vidím, že se vše povedlo. Krása ! Zvládla jsi to perfektně.
    Měj se krásně Anny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A příští rok bude třešňový džem znovu. Jednu letošní skleničku už máme otevřenou a je to vážně dobrota :-)

      Vymazat
  8. Třešně zobeme zatím jen tak..hodíš sem prosím recept na bublaninku? Vypadá moc hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recept na bublaninku, podle kterého jsem postupovala já, najdeš tady: http://www.toprecepty.cz/recept/21371-bublanina-s-tresnemi/. Tak ať chutná! :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna