čtvrtek 15. listopadu 2018

Na zahradě...

... jsme minulou neděli strávili krásný čas. Počasí přálo a já si tak stihla udělat pořádek ve vyvýšených záhonech. Jak na ně, jsem psala už dříve na mém "kvetoucím" webu zde.

Fazole letos pořádně narostly a protože čas hodně pokročil, bylo třeba je před zimou obrat a vyloupat. Stejně tak jsem vyryla poslední kousky kořenové zeleniny - mrkev, červenou řepu a nebo pastiňák, na který nedám dopustit.

Během sezóny výplň vyvýšených záhonů trochu sedla, rozhodla jsem se jí tak doplnit o hrubý kompost. Protože ještě nebyl ale dostatečně uleželý, nepřišel nahoru, ale do spodnějších vrstev. 

Postupně jsem si přeházela pěknou vrchní zeminu na jednu stranu záhonů a dospod doplnila kompost a pak přeházela vrchní zeminu zase zpátky. Zapracovala jsem tak dobré 3/4 obsahu kompostérů. Pokud by byl kompost hezky uleželý (aspoň 1 rok), navrstvila bych jej rovnou nahoru. Takhle jsem si trochu zaposilovala :-)

Jirka se nabídl s pomocí - loupal tak vedle mě posbírané fazole z lusků :-) Co se v mládí naučíš...



Ještě mi zbývá do zahrady vysadit několik nových přírůstků. Pořídila jsem si mj. i další růži. Neodolala jsem popínavé anglické růži "Veilchenblau". Má zvláštní fialovou barvu, je prakticky bez trnů a mnoho poloplných květů. Patří mezi ramblery (dlouhé ohebné výhony). Mám v plánu vysadit z jižní strany kotce - ještě kvůli toho musím rozebrat část zámkové dlažby :-) Tak že by tuto sobotu? Příští týden má podle předpovědi počasí sněžit... .-)

Krásný den

A.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna