sobota 28. října 2017

Dušičkový věnec...

... na hrob manželova tatínka letos opět hraje na přírodní vlnu. Tak to máme nejraději (ty loňské najdete zde).



O materiál se letos zasloužil les, který poskytl nejen modřínové větvičky s šiškami, ale také prostor pro praktickou výuku i ověření znalostí aktuálně probíraného tématu přírodovědy u Viki :-)

Na stráních jsem pak doplnila přírodniny o větvičky s šípky, plody brslenu, vínově červené větvičky svídy bílé... zahrada jednoho ze sousedů s přerostlým živým plotem ze smrků poskytla smrkové větvičky a vlastní zahrada pak květenství rozchodníkovců, růžiček, větvičky zimolezu kloboukatého, snítky vřesu, ale také buclaté šípky pnoucí růže, které jsem zapomněla odstřihnout hned po odkvětu...

A protože jsem netroškařila, materiálu bylo dost na věnce dva - ten druhý už visí na jednom dřevěném sloupu u terasy a několik modřínových větývek s šípky kousek od něj :-)



Mám z toho neplánovaného kousku velkou radost. V dalších letech už ani ránu bez věnce u terasy :-)))

Hezký sváteční den

A.

7 komentářů:

  1. Anicko, tento kousek na je nadherny,skvela dekorace! M.

    OdpovědětVymazat
  2. Věnec je krásný. Chystala jsem se dnes taky na dušičkový, jenže leje jako z konve a nemám nastříhané větvičky, takže musím počkat, až se počasí umoudří.
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna