středa 13. července 2016

Zrcadlení...

... je jedna starší překrásná píseň skupiny Kryštof. A taky od včerejšího dne nový "úkaz" v jednom z našich pokojů. 

Včera jsem se zmiňovala, že chystám v ložnici další změnu, na kterou se těším už pěkně dlouho. Měla jsem na mysli nový přírůstek v podobě staršího zrcadla s krásným rámem, které jsem si našla v jedné inzerci přes internet. Mám radost, že nakonec objevila i nabídka z blízkého okolí a tak jsem po ni po těch měsících čekání skočila .-)



Zrcadla jsou nejen v interiéru skvělými doplňky, které mají nejen svůj praktický účel, ale rovněž nezpochybnitelnou estetickou funkci. Navíc dokáží vytvořit i v malém bytě iluzi většího prostoru, místnost prosvětlit a odlehčit. Ačkoliv to tak z fotografií možná na první pohled nepůsobí, v ložnici trochu bojuji s nedostatkem světla (světlo vchází pouze jedním oknem). Vzhledem k tomu, že je okno orientováno západně, užijeme si tu sluníčka až později odpoledne. Věřím, že zrcadlo místnost zase o trochu víc prosvětlí.

Každopádně už nám visí, ale od prvního okamžiku, kdy jsem ho spatřila, myslela jsem na to, že si jeho rám napatinuji doběla či krémově bílé. Podobně jako jsem to udělala již dříve s rámem obrazu manželova dědečka, který máme v místnosti naproti stěny, na níž je zavěšené zakoupené zrcadlo.

Docela by mě zajímal i váš názor. Zda byste zlatý nátěr ponechali nebo byste ladili barvu rámu stejně jako u obrazu. Možná jen doplním, že vše kovové v místnosti je spíše dostříbrna, resp. ve studeném tónu. 

No a zapaspartované impresionistické obrázky, které na zdi visely původně, poputují o kousek dál - dvěma z nich jsem našla místo v chodbě před ložnicí, s uplatněním třetího zatím váhám...

Krásné dny

A.

15 komentářů:

  1. Aničko, rám nááádherný. Zrcadlo vedle postele prý ruší spánek (feng shui). Já mám v ložnici celou prosklenou skříň, ale nikdo na ni z postele nevidí, no tak snad neruší. A ten bílý rám vypadá taky skvěle! Měj se fajn Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivčo, díky za upozornění. Já si zase četla, že by zrcadlo nemělo být umístěno naproti dveří. Ale dívala jsem se i na to, co píšeš Ty a máš pravdu, feng shui opravdu se nedoporučuje zrcadlo umisťovat tak, aby se v něm odrážela postel. To by však znamenalo, že by nesmělo být v ložnici vůbec, u nás neexistuje varianta, která by splňovala obě podmínky .-) V tomto ale nejsem žádný velký fanatik. Energie se podle mě od včerejšího zavěšení nezměnila a spali jsme, jako když nás do vody hodí. Naopak mám pocit, že je mi tam příjemněji. Ale jak se říká, každý podle svého gusta. Krásný den A.

      Vymazat
  2. Aničko, mám podobný rám se zrcadlem v koupelně, která je bílá a má levandulové doplňky. taky jsem chtěla patinovat na bílo, ale nechala jsem tak. já nevím, myslím, že bílý rám by byl také hezký, ale možná bych ho nechala zlatý, je takový noblesní.
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, asi to vnímáme podobně. Vím, že bílý rám by byl určitě moc hezký. Zlatá ale opravdu působí tak noblesně a trochu "zámecky"... Ale asi bych musela doladit některé další prvky v místnosti... Na druhou stranu kombinace růžové a zlaté - vůbec není k zahození :-) Krásný den A.

      Vymazat
  3. Aničko, opravdu nádherné zrcadlo. Nelekneš se, když otevřeš oči? ;-) Já mám zrcadlo hned vedle postele, tudíž se nevidím, ale špatně spím, že by to bylo tím? ;-) Patina by asi nebyla špatná, ale jak píše Majka, zlatá je noblesní. Co pozměnit ostatní prvky v místnosti, pokud jsou výrazné a tluče se to? Jsem zvědavá, jak to vymyslíš. Důležité je, aby se vám tam dobře spinkalo. Tak krásné sny! D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, neleknu, já spím totiž na opačné straně :-) S tím spánkem a zrcadlem - jak už jsem psala výš, já to feng-shui tolik nehrotím. Vím, že je to teď v našich končinách módní záležitost, i když přichází z jiné strany zeměkoule a určitě řada pravidel má své logické opodstatnění. Na druhou stranu vím, že autosugesce umí udělat své, takže když si někdo vsugeruje, že se zrcadlem v ložnici nebude spát, tak prostě nebude. Pokud bych měla pocit, že je něco v nepořádku, pak bych to řešila. S tou zlatou... nechám si to ještě uležet, nejsem ještě rozhodnutá, už když jsme zrcadlo zavěsili, byla jsem nalomená... .-) Krásný den A.

      Vymazat
    2. Máš pravdu, autosugesce umí divy. Tohle také neřeším, jak píšeš, pokud se tam cítíš dobře, je vše jak má být. :-)

      Vymazat
  4. Aničko, rám je nádherný a ta zlatá není tak hrozně zlatá, že by to moc křičelo:-) Spíše je opravdu taková zámecká, tlumená, hezká. Já bych ale za sebe volila bílou barvu, lépe se to pak kombinuje s jiným povlečením, doplňky apod. Ale jak to máš dekorované teď, tam zase ta zlatá sedí:-) To jsem ti moc neporadila, co? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuji, pomohla. Každý názor i argumenty, o které se opírá, mi velmi pomáhá, i když není jednoznačně řečeno tak či onak .-) Krásné dny A.

      Vymazat
  5. Aničko, rám má opravdu hezkou mírně zlatou barvu (skoro stejné mám v chodbě - než odejdu z domu, musím vše zkontrolovat :o)...). Mně osobně by spíše vadilo umístění zrcadla vedle okna, to mi nesedí. Ale je to opět o tom, že každý máme jiné nahlížení :o)).
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Álo, díky za komentář. Je to tak, jak píšeš, každý to vnímáme trochu jinak. Toto mi moc nevadí. Nevím, možná proto, že si pamatuji, že kdysi měla moje babička takové velké zrcadlo umístěné taky tak .-) A teď si uvědomuji, že úplně přesně jako já - i postel se v ní odrážela stejně... a jak se nám tam spinkalo! :-) A já těch možností v ložnici k umístění zrcadla vzhledem ke zkosení stropu bohužel moc nemám, tak jsem ráda i za to :-) Krásný večer A.

      Vymazat
  6. Zrcadlo do ložnie nepatří
    http://www.postele-stach.cz/loznice-podle-feng-shui.html

    OdpovědětVymazat
  7. Zrcadlo je nádherné, nechala byc zlatý rám. Jen mi tam nepasují ty barvy na zdi. Spíš by se mi líbila holubí šeď, bílá, smetanová. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, díky za komentář. Ty barvy sedí dobře, foťák trochu zkresluje, zejména tu červenou. Ve skutečnosti není tak výrazná, je tlumenější, spíše růžovohnědá (řekla bych téměř módní odstín zvaný jako marsala). Vzhledem k nim jsem ale právě uvažovala nad tím bílým rámem, který by je lépe doplňoval. Na druhou stranu kombinace holubí šedi s bílou či smetanovou určitě také nevypadá zle a se zlatavým rámem by vypadaly skvěle a ložnice bych získala zase úplně jiný nádech. Ale já na ně ještě nejsem připravená, musím k nim ještě dozrát .-) Přeji krásný večer A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna