neděle 10. července 2016

Babička...

... z manželovy strany už řadu let žije u Prahy. Její návštěvy tak nejsou příliš časté, o to však intenzivnější. Pro všechny. I pro babičku. Děti jsou ale nadšené a z babičky pokaždé vycucají všechny její nastřádané síly od poslední návštěvy :-)

A když přijíždí babička, uklízí se. Já uklízím. Malinko intenzivněji než obvykle .-) A taky pamatuji na pěknou kytičku do džbánku či vázičky. A musím přiznat, že se i docela těším. I když je to manželova maminka .-)


Tentokrát to klaplo bezvadně. Nové povlaky na polštářky a prostírka + závěsné dekorace na jídelní i konferenční stůl si řekly o růžovou. A růžové je teď na zahradě mnoho. Pár větývek drobnokvětých růží, bělokvětý řebříček bertrám, plaménky latnaté a překrásné třapatkovky alias echinacea.

Suchá kulovitá květenství okrasných česneků ve váze putovala z jídelního stolu jinam a místo nich jsem v podobném duchu jako na konferenční stolek naaranžovala mou oblíbenou vázičku. Oč raději ji mám já, o to víc ji chová v nenávisti můj muž :-) Vzhledem k malé, úzké základně není vázička příliš stabilní a on nestabilitu u čehokoliv velmi nerad .-)


Přeji krásné letní dny

A.

6 komentářů:

  1. Úplně tě chápu, nechceme se nechat "zahanbit", ať to máme doma co nejhezčí... Máš to pěkně "vytuněné", babičce se bude líbit (určitě by byla spokojená i bez toho úklidu, jen když uvidí vnoučata). ;-) Aničko, drobnokvětá růžička je ta anglická? Užijte si návštěvu, pohodový den. D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Dášo, v mém případě je to spíš o tom, že nemám ráda, když se mi někdo "cizí" hrabe ve věcech, i když to nemyslí špatně. Takže když mi párkrát babička přejela vlhkou hadrou přes lustry a začala v předsíni leštit upatlané zrcadlové dveře od dětí, zapřísahala jsem se, že tomu udělám jasnou přítrž .-) Skla a zrcadla jsou sice upatlaná do 2 hodin poté, co je přeleštím, ale při příjezdu babičky jsou naleštěná a pak... už to neřeším. Dokázala jsem snahu a tím to pro mne končí, i když mám pořádek ráda. Ale to bych se z toho musela zbláznit. A proto jsem ráda, když děti babičku vždycky pěkně intenzivně "zabaví", aby na takové myšlenky (snaha něco uklízet a vylepšovat) neměla ani pomyšlení :-) A k té růžičce - tak to Ti tedy přesně nepovím. Kupovala jsem ji jako jednu z mála rostlin před pár lety v OBI, anglická tedy nejspíš ne, ale docela často prodávají Kordesovy růže, vůbec bych se tedy nedivila, kdyby to byla jedna z nich .-) Krásný den A.

      Vymazat
    2. Aničko, tak tohle jsem poznala také, vím jaké to je. My žili společně (až do loňska)a nikdy jsem si na to nezvykla. Připadala jsem si neschopná i když vím, že to babička myslela dobře, chtěla jen pomoci...

      Vymazat
    3. Ono to asi je podobné skoro všude :-)

      Vymazat
  2. Aničko, krásně sladěné.
    Taky jsem se vždy na babičku těšili a užívali si ji, a včera to bylo dva roky, co už babičku nemáme.. Užívejte si ji. Je to užasný dar skvělá manželova maminka..:-
    B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, máš pravdu. A já si to konečně začínám uvědomovat. Protože babička je opravdu moc fajn :-) Krásný den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna