pondělí 4. července 2016

Dutch braid...

... (či holandský cop) tak pod tímto názvem je účes, po kterém v poslední době hodně pasu, známý ve světě. 

Líbí se mi, když dlouhé vlasy jen tak neleží "ladem", ale jsou hezky upravené, třeba zapletené do copu. Sama jsem ráda, když na sobě zvládnu francouzský cop, který už jsem uměla plést coby dítě. Upravovat cizí vlasy je ale mnohem jednodušší a zábavnější. U našich chlapců si v tomto ohledu moc neužiju, ale s Viktorčinými vlasy už mám trochu větší pole působnosti .-)

K holandskému copu jsem se dostala až před nedávnem. Přestože je princip jeho pletení prakticky stejný jako u francouzského copu, stále jsem pokusy o něj posouvala z obavy, že to nezvládnu (rozdíl je jen ve způsobu přibírání vlasů do copu - u francouzského se přidávají nahoru pletenky, u holandského vespod, díky tomu pletenka vyleze směrem nahoru a působí tak plastičtěji, což vypadá velmi pěkně u dokola celé hlavy pletených "věnců") Zkrátka zvyk je zvyk :-)


V neděli jsem se ale odhodlala a přemluvila Viki, aby "držela" a vydržela :-) A kupodivu to šlo celkem po másle... Tentokrát můj oblíbený šikmý cop, ale pletený "po holandsku". Určitě ale vyzkouším i další varianty, až jej trochu vypiluji .-)

Jak jste na tom s "pletenkami" vy?

Krásný den

A.

2 komentáře:

  1. Jéé, tak to já umím zaplést vlasy sobě (jen klasický francouzský cop), ale jiným ne. Cizí vlasy mi tak nějak jinak kloužou mezi prsty a nedaří se mi to. :) Ale jinak super, aspoň se na Viky "vyřádíš". Mít dcerku musí být fajn - tedy nejen co do těch báječných modelů, co jí šiješ. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já si myslím, že to je jen o zvyku, uvidíš :-) A já poctivě na Viki trénuju a až dotrénuji... budu experimentovat s využitím tohoto copu dál :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna