sobota 18. dubna 2015

Rozešito... kabelka typu messenger...

... patří z praktických důvodů v době mých mateřských povinností mezi mé nejoblíbenější. Jednu jsem si pořídila zhruba před rokem u Tchiba. Letos jsem se rozhodla ušít si svou vlastní. Podle vlastního návrhu. Vymyslela jsem si kapsy (některé na zip, některé bez) nejen uvnitř kabelky, ale i na jejím předním díle, takže jsem se při promýšlení návrhu (a hlavně při samotném sešívání jednotlivých dílů k sobě) trochu zapotila. Ale kabelka se už konečně začíná pomalu rýsovat. Jen dokoupit komponenty na popruh a brzy bude hotovo... i když...



... z ní nakonec asi nebude messenger taška, ale diplomatka :-) Když jsem včera po delší době opět usedla za stroj, samou radostí jsem všechny díly, které na stole zůstaly ležet od posledního šití, sešila k sobě, aniž jsem si uvědomila, že ještě nemám nastříháno na dno kabelky :-) Plánovaná messenger taška by tak byla poněkud "placatá" :-)

Takže buď hlavní díly opět rozebrat a ušít opravdu to, co bylo v plánu a nebo nechat tak, jak je a počkat si na příležitost, kdy diplomatku využiji lépe než na cesty do a ze školky :-) Co byste udělali vy?

Na tašce jsem opět využila aplikaci z vlastního potisku. K tomu zbytek džínoviny z loňského šití sestřiny kabelky a šedou bavlnu s nezbytným puntíkem dovnitř kabelky a kapes. Původně jsem zvažovala, že bude vyšší, během šití jsem si to ale rozmyslela. "Komornější" velikost mi bude přeci jen vyhovovat lépe. Mám pocit, že čím víc místa člověk v kabelce má, tím víc věcí pak s sebou má tendenci tahat :-)

Mějte se fajn

Anička

8 komentářů:

  1. ta vypadá krásně
    a co tak u ní dodělat zkosené rohy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, buď zkosené rohy a nebo to ještě celé rozeberu... podle momentálního rozpoložení :-))

      Vymazat
  2. Aničko, moc pěkné, podle fotky vypadá velmi dobře vypracovaná. Ty máš určitě nějaký kurz šití, že? Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivčo, Tys mě ale pobavila :-) Leda tak Agnieszcino samostudijní šicí lyceum :-))

      Vymazat
  3. Aničko už bych asi nepárala :o), no a budeš mít důvod si ušít další neboť tašek není nikdy dost. Sešikmením rohů by se asi ještě snížila ne? Dáváš prosím tě mezi látku a podšívku ještě něco? Už mám šicí stroj po servisu tak budu zkoušet tašku si ušít. Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, já ti nevím, nejprve jsem si říkala, že už párat nebudu a tašku si nechám jako diplomatku... Ale tak jsem se těšila, že ji začnu hned nosit, že se nakonec překonám a asi ji rozpárám a sešiju vč. chybějícího dílku :-) Jinak mezi látku a podšívku dávám u kabelek ronar. Hodně štěstí u vlastního šití. A.

      Vymazat
  4. Asi bych odšila rohy, takhle vyztužená by mi placatá moc nevyhovovala:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji možná nakonec, Ajko, rozeberu a udělám, jak jsem původně chtěla :-) Placatou bych nechtěla a na nošení diplomatky bych si musela ještě nějakou chvíli počkat a já už s ní chtěla vyrazit po vesnici :-)) Hezký den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna