středa 29. dubna 2015

Narozeninový...

... dortík pro Jiříčka. Pro malého námořníka a objevitele. V červeno-bílo-modré kombinaci. Aby ladil k nové čepici. Nepečený. Z piškotů, oslazené zakysané smetany a loňských jahod a borůvek ze zahrádky. Klasické krémové, navíc obalené do marcipánu, potěší mé oko, nikoliv však žaludek. Jako dítě i náctiletá jsem se jich přejedla u babičky, která je pekla pro široké okolí. 


Původně jsem si ho představovala trochu jinak. Přesněji řečeno vzhůru nohama. Jako že ho z mísy po vytuhnutí vyklepnu a nahoře naaranžuji ovoce a svíčky. Ale dortík trval na tom, že zůstane v míse, ať se děje, co se děje.

Tak tam zůstal... než jsme ho na posezení zbagrovali :-))) A dobré to bylo, dala bych si "repeté" :-)

Krásný den

Anička

2 komentáře:

  1. Milá Aničko, krásně doladěný dort s čepičkou k Jiříčkovým narozeninám. Nevím jestli by se vyklopený dal tak pěkně nazdobit. Dodatečně přeji vše nej :))), Kája.






    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, asi ne, ale zase by byl víc "dortový" :-) Na druhou stranu Jiříčkovi to bylo úplně šoufl, hlavně že chutnal :-) Krásný večer A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna