čtvrtek 16. listopadu 2017

První plody...

... mého keramického úsilí jsou na světě! :-) Hotový vypálený a naglazovaný květináček, o jehož výrobě už jsem dřív psala, mám konečně doma. A spolu s ním i krásnou podzimní keramickou zvonkohru na terasu, o té víc příště .-)


Keramický kroužek - mé několikaleté přání. Před měsícem, pátek třináctého, přihláška na poslední chvíli. Příjemné podvečery každé úterý pod vedením šikovné lektorky stojí rozhodně za to. Já byla nováčkem, ale spolu se mnou u stolu pravidelně usedá dalších zhruba devět účastnic (+ jeden mladý muž ve věku 10 - 11 let?...), které už kurz o 10 lekcích pod vedením naší lektorky absolvovaly jednou, ale často i vícekrát. A stále baví! :-) A pak že je pátek třináctého smolný den...

V sobotu vyrážíme poprvé i s Viki - na předadventní tvoření dětí s rodiči. Tak jsem zvědava, zda se jí bude líbit práce s hlínou stejně jako mně. Těší se už moc :-)

Krásné mrazivé dopoledne.

A.

12 komentářů:

  1. Aničko, i já o kurzu keramiky už dlouho přemýšlím... jen mám teď tak nabitý program, že nevím, kam bych ten kurz šoupla. :-) Květináček se ti moc povedl a kytičce ( je to tlustice? mám ji doma taky :) ) to v něm moc sluší. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, já jsem to také dlouho sunula před sebou. Ale stačilo jedno malé popošťouchnutí dobré duše a byla přihláška ještě ten den a světě div se, rodina se nezhroutila a já to taky zvládám :-)) Díky za pochvalu - kytička je opravdu tlustice, zatím malinká, tak ji květináček stačí, ale myslím, že to nebude dlouho trvat a budu květináčku hledat nového obyvatele :-)

      Vymazat
  2. Aničko obal na květiny je fakt překrásný. Povedl se. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, moc děkuji. Mám z něj radost. Všechny výrobky, které si účastnice vyrobily, byly nádherné, do jednoho :-) Také zdravím A.

      Vymazat
  3. Uzasny kvetinacik so vzorom. Ja by som tiez velmi chcela keramicky kruzok, ale mi tu kde som taketo kruzky nemame bohuzial. Prekrasne tvorenie. S pozdravom Anta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anto, moc děkuji. Přitom jeho výroba není tak složitá... Jsem moc ráda, že se mi podařilo objevit něco u nás v okolí. Je to vážně moc fajn :-) Krásný večer A.

      Vymazat
  4. Jé, Aničko, ten je opravdu krásný. Přesně podle mého gusta. :-) A pro tlustici na míru dělaný. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji za ohlas :-) Na tlustici jako dělaný, prozatím. A pak nějaký další pidi sukulent... :-))

      Vymazat
  5. Aničko, krásná práce a velká radost. J.

    OdpovědětVymazat
  6. Aničko, je moc hezký, z náhledu jsem myslela, že je z korku! :-)) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuji. Z korku? Hm... tak to zatím ne :-))) Krásný prodloužený víkend A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna