... máčenými v rumu je můj první pokus o džem vyrobený z dýně. Letos už jsem ale zkoušela pro podobné účely cuketu a dopadla skvěle, takže pro ne dýni. Při pátrání po receptech jsem narazila na informaci, že je velmi oblíbený v Portugalsku.
"Dýňový džem se skvěle hodí k sýrům a v Portugalsku se tradičně servíruje spolu s melounovým džemem jako snack nebo dezert. Ze škály sýrů se nejlépe hodí měkké, krémové jako ricotta, vhodný je i sýr cottage. K sýrům a džemu se podávají crackery či žitný nebo kváskový chléb. Dýňový džem skvěle ladí s bílým jogurtem, ale hodí se i k plnění moučníků a dortů. Je ideální na víkendovou snídani či brunch a svojí sytou barvou rozzáří každý stůl. Džem můžeme pro jeho unikátní medovou chuť přidat ke studenému krůtímu masu či k paštice. Fantazii se meze nekladou a tak můžete zkoušet různé varianty použití dýňového džemu." Zdroj: http://www.tastejourney.cz
Sama si jej budu asi nejraději dávat s bílým jogurtem, nalákala mě však i kombinace se sýry...
Ať tak či onak, při výrobě džemu jsem ochutnala a troufám si říct, že se u nás doma příliš dlouho neohřeje... Vzhledem k tomu, že mám ještě hromadu dalšího materiálu, další várka tak na sebe určitě nenechá dlouho čekat :-)
Krásný den
A.
PS: a ještě recept, najdete jej na konci článku :-)
Hmm... se sýrem by to mohlo být opravdu zajímavé! Jednou jsem už dýňový džem ochutnala. A byl výborný.. :)
OdpovědětVymazatDíky za ohlas. Já už se nemůžu dočkat, až džemík s nějakým sýrem vyzkouším. Myslím, že to bude velká dobrota :-) A.
VymazatAničko, díky za receptík. :-)Rozinky v kapce rumu mám stále, ač je u nás nikdo moc nechce, sem tam někam propašuju, tak musím vyzkoušet. Tvá skvělá recenze mě hodně naladila... ;-)Pěkný den. D.
OdpovědětVymazatP.S. A sýry miluji, tak vyzkouším také. ;-)
Ahoj Dášo, tak doufám, že Ti bude taky chutnat :-) Krásný den A.
OdpovědětVymazat