středa 15. listopadu 2017

Opakování je matka moudrosti...

... jsem slýchávala kdysi často doma. Nevím, jestli to platí i pro případ výroby lapačů snů, ale pokud ano, budu brzy velmi moudrou osobou :-)))

Tento kousek je pro mě. Když jsem vymalovala horní chodbu u schodiště a uvolnila část zdi u dveří na toaletu, koukalo na mne ze zdi asi dvacet dírek po dřívějších miniaturních obrázcích malovaných na sklo. Nemohla jsem se dopátrat sádry, tak mne napadlo, že bych to mohla dohnat větším počtem vrstev barvy. Chacha, já bláhová. Nedohnala. 

Určitě už znáte ten další krok, ke kterému máme (skoro) všichni tak hrozně blízko. Prostě to něčím zamaskovat, že? 

A čím? Odběhla jsem si do ložnice pro lapač snů, jestli by to fungovalo. Skvělý nápad! Ano, fungovalo. Takže nápad by byl... ale co dělat, když potřebujete lapač snů v ložnici a k tomu zakrýt těch dvacet dírek v chodbě a lapač je jen jeden?! Ano, je třeba uháčkovat urychleně další! :-)

Vyzkoušela jsem si u něj nový motiv. Krásný, viďte? Vsadila jsem tentokrát na jemné barevné provedení s bílou, světle šedou a béžovou. Já vím, že už jsem to psala o tom posledním, ale TENTO je podle mě vážně nejhezčí, který jsem kdy vyrobila :-))



Krásný mrazivý den

A.

PS: ty dírky jsem nakonec stejně zamázla interiérovým tmelem pro tyto účely a pak znovu přetřela barvou. Ono by mi to totiž doma jinak stejně dlouhodobě neprošlo .-)

19 komentářů:

  1. Aničko! Ten je opravdu nejkrásnější a mohla bych tě poprosit o návod? Zrovna jsem chtěla začít háčkovat - dárek vánoční.
    HajnaAlena@seznam.cz
    Předem veliké díky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, zkusím najít a poslat .-) Ať se podaří - poslední řadu jsem nedělala úplně stejně jako v nákresu, to pak poznáš .-) Krásný večer A.

      Vymazat
  2. Ja by som to riešila tak, rychlo namaľovať niečo a zavesiť, nakoľko nehačkujem. Tie tvoje lapače sú prekrásne, jeden krajší ako druhý. Teraz som si spomenula, že mám na chodbe nový vešiak a 2 obrovské diery :-) Krásny deň prajem Zita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zito, moc děkuji. Docela mě to chytlo.... A k Tvým 2 obrovským dírám... budeš maskovat a nebo spravovat? .-) Krásný večer A.

      Vymazat
  3. Aničko je nádherný, jste šikovná, mohla bych také poprosit o návod? děkuji Markéta ma.fojtikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, díky za ohlas, návod posílám .-) Hezký večer A.

      Vymazat
  4. Dobrý večer,Aničko tento lapač je překrásný.Já jsem nikdy nevytvořila, jelikož mi je manžel vozil z cest.Ale háčkovat umím,ale raději pletu.A ještě kde sehnat na jednom eshopu peříčka atd.Asi vyhledám a taky vytvořím. Přeji krásný zbytek dne.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ony i ty z cest budou mít určitě něco do sebe :-) Moc děkuji za ohlas. Krásný zbytek dne A.

      Vymazat
  5. Tak ten je opravdu krásný. Připojila bych se k výše uvedeným prosbám o návod (tedy pokud je to možné). Mail- hana.slechtova@seznam.cz
    Moc děkuji.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, děkuji za pochvalu a posílám :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  6. Aničko, je krásný a do té chodby prostě patří (bylo mi jasné, že dírky tam dlouho nezůstanou . ;-) D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, že jo? Já si říkala to samé, že k té chodbě prostě patří :-))) Měj se krásně a díky :-) A.

      Vymazat
  7. Dobry den Anicka,
    aj ja by som vas chcela poprosit o schemu na lapac. vsetky su krasne :-) Vopred dakujem. Iva (ivalaryb@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, Ivo, díky za ohlas k lapačům. Schéma posílám .-)

      Vymazat
  8. Dobrý den Aničko, Vaše lapače snů už obdivuju strašně dlouho :-) myslíte, že bych Vás taky mohla poprosit o návod? Moc moc předem děkuju, hezký večer Andrea B. (Bartosova.Andrea@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Andreo, odesláno .-) Hezké tvoření A.

      Vymazat
  9. Dobrý den, opět krásné fotky, lapač překrásný - jako všechny před ním :o) Tento je ale takový magický, moc se mi líbí, mohu také poprosit o návod? Děkuji moc! Marie (majka.sr@volny.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Majko, je na cestě k Vám .-) Hezký den A.

      Vymazat
  10. Dobrý den , obdivuji vaše nádherné výtvory . Prosím je možné zaslat návod na tento lapač snů. Je krásný , bohužel z tištěného návodu nákresu / v jiných časopisech jsem nenašla český návod . Moc děkuji. / Iriskacapkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna