úterý 28. listopadu 2017

Novinkové...

... háčkované vločky se mi podařilo vměstnat mezi háčkování těch "osvědčených" z předchozích let, které jsou tentokrát pro Marušku od Benešova. Už dlouho jsem si brousila drápky na něco nového... tak jsem si je dala za odměnu, za každé čtyři tradiční uháčkované vločky :-)


Pokud by některá z vás zatoužila po návodu, napište mi na kontaktní e-mail. Jen dopředu hlásím, že k nim nebudu dělat žádné "poradenství", neb jsem se sama s nimi trochu prala a kdo ví, zda se k nim ještě někdy vrátím... Nejsem si jista, zda ta pracnost stála za to... Ale uvidíme, třeba jim ještě někdy dám šanci .-)

Když se ale naškrobené háčkované vločky zavěsí na větvičku modřínu a šípků... je to nakonec stejně vždycky nádhera, co říkáte?

Hezké dny

A.

23 komentářů:

  1. Jé, Aničko, to je krása. :-) A máš pravdu, naškrobená vločka na větvičce skvěle doplní vánoční atmosféru. Většinu jich rozdám a to si každý rok říkám, že si naháčkuji pro sebe na stromeček. ;-) Prosím, pošli nákresy (na fotečce vidím dvě vločky). Z čeho háčkuješ? Já používám Moniku a bílý háček č. 6. Zdá se mi, že máš vločky větší. Děkuji. :-) Pěkný den. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dášo, děkuji :-)) U mě je to podobné, většina uháčkovaného jde na export... ale každý rok se snažím rozšířit i své domácí řady alespoň o několik dalších a přibývá to tak :-) Nákresy pohledám a pošlu (ano, jsou to dvě vločky). Háčkuji ze Sněhurky, bílým háčkem č. 4, takže o číslo větším. Přízí Monika jsem nikdy neháčkovala, tak nevím... Krásný den A.

      Vymazat
    2. Sněhurkou jsem také háčkovala, ale Monika mi připadá taková hladší a silou asi stejně. Vyzkouším jiný háček. Vločky jsou super relax, jen to škrobení mě fakt neba. ;-) D.

      Vymazat
    3. Hm... tak po ní mrknu a vyzkouším a porovnám. Mně se háčkuje se Sněhurkou dobře. Ale třeba to bude ještě lepší :-))) Pokud je Monika stejně silná jako Sněhurka, pak by podle mě háčkařce, která pěkně utahuje, stačil i háček na přízi č. 4... Tak vyzkoušej .-) Jinak škrobení mě dřív taky moc nebavilo, ale časem jsem v něm našla své zalíbení - do té doby je to takové zmuchlané nic, ale jakmile se vločka natáhne a naškrobí, je to úplně jiný rozměr. Tak možná proto ta změna postoje .-) Pa A.

      Vymazat
  2. Můžu poprosit o návod? dende(a)seznam.cz
    Předen děkuji. Dende

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusím pohledat v el.podobě a pošlu - já si je vždycky vytisknu a pak už pracuji jen podle papíru .-) Hezký den A.

      Vymazat
    2. Milá Dende, zkoušela jsem poslat, ale bohužel se mi vrátil mail jako nedoručitelný :-( Zkuste mi prosím napsat přímo na kontaktní mail a já na něj odpovím a návody vložím, to bude asi nejlepší .-) Hezký večer A.

      Vymazat
  3. Teda Aničko,to je sen...Krása veliká, za tu námahu a trochu zádrhelů určitě stály.Jsou krásné.Pohodové předadventní dny.H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, děkuji za milý komentář. Nevzdala jsem to jen proto, jak tvrdohlavá někdy umím být. A nakonec jsem za tu svoji tvrdou hlavu ráda :-)) Krásný den A.

      Vymazat
  4. Aničko,
    tyto vločky jsou prostě nestárnoucí každoroční krása :-)
    I já jich celý sáček vlastním, od jedné šikovné maminky mojí kamarádky, která už bohužel roky není mezi námi :-(
    A vždy, když je věším, vzpomenu si!
    A obdivuji každého kdo je umí !
    Já tuhle tenkou přízi v háčkování nedávám.
    Krásný den !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, je to taková vánoční klasika, viď? :-) Také je mám moc ráda a jednou bych ráda, aby byl náš stromeček nazdoben jen tou křehkou háčkovanou krásou. Víc netřeba :-) Je hezké, že Tě věšení vloček na stromeček zavede vzpomínkami i k jejich tvůrkyni. A k Tvému vztahu k tenké přízi - teď ne, ale kdo ví, třeba jednou... .-) Krásný den A.

      Vymazat
  5. Aničko, vločky jsou nádherné,jak píšete, jednou bych také ráda dospěla k tomu, že náš stromeček bude ozdoben jen takto, tak snad to někdy dopadne, mohu Vás poprosit o návod?
    Krásný den Markéta. ma.fojtikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markéto, děkuji, třeba se nám to jednou podaří, já v to věřím, i kdybychom je měli střádat na hromádku po pár kouscích každý rok :-)Návod pošlu. Krásný den i Vám A.

      Vymazat
  6. Vločky sú krásne,...ak môžem poprosiť čím škrobíte že sú také pevné ?
    Ďakujem a prajem pohodový advent
    Irena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ireno, děkuji za ohlas. Letošní jsou škrobené škrobem alba efekt (protože mi došel obyčejný a asi nejlevnější dostupný škrob z Tesca, který jsem používala doposud :-)). Fungují oba dobře. A ještě přidám jedno doporučení - já škrob na vločky neředím, nebo jen velmi málo. Krásný den A.

      Vymazat
    2. Aničko a namáčíš vločku celou do škrobu a pak vypneš, nebo máš jiný postup? Já někdy i vypnula suchou a pak ji prstama škrobila. ;-)

      Vymazat
    3. Dášo, vypínám suchou a pak naškrobím - do škrobu namočeným plochým štětcem .-)

      Vymazat
  7. Na tom šípkovom konáriku sú tie vločky nádherné. Krásny deň prajem. Zita

    OdpovědětVymazat
  8. Vločky sú nááádhernéééé, prekrásne, škoda, že neháčkujem :-(
    Majú výrazné cípy, sú nevšedné a podľa mňa top.
    Pekný deň,
    A.

    OdpovědětVymazat
  9. Aničko, je to bílá nádhera! Také háčkuji, také vše rozdám kamarádkám! Vaši práci sleduji, máte zlaté ručičky a výborné nápady! Janča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuji za milý komentář. Těší mě, že mají nové vločky takový ohlas, o to víc, že tentokrát to nešlo úplně po másle :-) Mějte hezké dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna