pátek 17. listopadu 2017

Lístková...

... podzimní keramická zvonkohra s ptáčkem je druhým a zatím posledním hotovým výstupem z keramického kroužku, na který od října každý týden chodím.


Moc mě bavila nejen výroba jednotlivých dílů z hlíny, ale následně i kompletace celé zvonkohry. I když jsem ji dělala na dvakrát (protože jsem zapomněla navléknout i válečky, čehož jsem si všimla až poté, co jsem měla téměř hotovo...

Zavěšena je teď na držáku na závěsný květináč naproti oknům do obývacího pokoje, abychom na ni viděli, když už netrávíme na terase tolik času... ale v sezóně najde své místo přímo na terase. Ve větru lístečky moc hezky cinkají o sebe.

Krásný sváteční den. Myslím při něm hodně na nejbližší prezidentské volby - obzvlášť po zklamání z letošních voleb do Poslanecké sněmovny bych si moc přála, abychom si vybrali do čela našeho státu člověka, za něhož se nebudeme muset stydět nejen proto, že si naši ústavu, kterou v jiných zemích chovají nejen státníci, ale i obyčejní lidé ve velké úctě, nebude vykládat "kreativním způsobem"... A přemýšlím, stále přemýšlím, který z těch, kteří prošli zákonnými podmínkami, by byl ten nejlepší a současně měl proti tomu stávajícímu ve volbách šanci... Sledujete debaty? Mě osobně pomáhají udělat si o jednotlivých kandidátech více jasno. Tady je jedna z nich ze včerejška...

A.

10 komentářů:

  1. Aničko, nádhera. A tvoření v keramické dílně je můj velký sen. Máme tu jednu přes kopec, kdysi před lety jsem tam byla na jedno sobotní odpoledne, s kamarádkou a dětmi. Paráda.
    Krásné podtimní dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, děkuji, těší mě, že se Ti moje první keramická zvonkohra líbí. Třeba i Tobě vyjde opět brzy vyrazit si s hlínou také zatvořit.... :-) Krásný podzim i Tobě. A.

      Vymazat
  2. Ta zvonkohra je sen,musím se pořád na ni dívat.Mám ráda jednoduché věci,tahle je TOP.A v tom slunci,krása.Pohodový prodloužený víkend i k vám.H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, tak to mám velkou radost, že má ta má prvotina úspěch i u jiných :-) Děkuji a hezký zbytek víkendu A.

      Vymazat
  3. Zvonkohra je skvělá, musí ve větru krásně cinkat! :-)
    Politické debaty nesleduji, a možná taky proto se v politice a kandidátech na budoucího prezidenta vůbec neorientuji... Politika jde úplně mimo mně. Já vím, neměla by mi být tak lhostejná, ale zatím je to tak. Snad se to časem změní... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuji - cinkání je moc příjemné :-) K politickým debatám - mně právě pomáhají udělat si obrázek o lidech, které jsem neznala, nebo jen okrajově a ve svém důsledku se lépe rozhodnout pro toho či kterého kandidáta. Politiku nemám ráda, spousta věcí mě zvedá ze židle, ale nakonec jdu stejně vždycky volit s přáním, aby nebylo ještě hůř :-) Letošní rok je pro mne ale výjimečný (bohužel v tom horším slova smyslu), proto ta potřeba to ventilovat i tady na blogu...

      Vymazat
  4. Ta... je... nádherná! Jako první jsem chtěla napsat, že takhle originální zvonkohru bych chtěla také, kde se dá sehnat. A pak jsem zjistila, že sis ji vyráběla. Tedy... klobouk dolů. Vypadá opravdu úžasně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za návštěvu, milá "le fille Ash" (z francouzštiny jsem toho dost zapomněla, ale pokud má to označení vycházet z FJ, nemá tam být spíše "la fille..."? .-)), děkuji za poklonu i návštěvu a hezké podzimní dny přeji A.

      Vymazat
  5. Krásna zvonkohra ... urobená vlastnými rukami poteší oveľa viac ... obdivujem ... Anička, maj sa dobre ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lauri, přesně tak. Když se něco podaří vyrobit vlastníma rukama, vždycky je ta radost o něco (někdy o dost) větší, než kdybych si věc jen někde koupila :-) Krásný zbytek víkendu A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna