neděle 2. listopadu 2014

Bukvicový stromeček...

... je tak trochu dílem náhody. Mladší sestra si na podzimní tvoření objednala dva balíčky bukvic. Nečekala však, že místo dvou nevinných balíčků bukvic dorazí pořádné balíky. S trochou nadsázky lze říci, že bukvicemi obložila i jednu stěnu v obýváku a stále jich hodně zbývalo :-) I podarovala mi jeden ten kouzelný bezedný balíček bukvic pro další tvoření. 

Vznikl tak další stromeček, tentokrát z bukvic. Třeba bude zdobit slavnostní stůl o Vánocích :-)


Výroba je jednoduchá: potřebujeme polystyrenový kužel, který mi vzorně na zakázku černou temperkou natřela Viki, k němu kus mé oblíbené křídlatky na kmínek (nebo jiný klacík či kus dřeva), starší teracotový keramický květináč natřený nabílo, bílá modelářská sádra, trochu přírodního lýka a/či sisálové vaty na vystýlku a samozřejmě ten kouzelný balík bukvic :-) Bukvice jsem ke kuželu přilepila tavnou pistolí. Zespodu kuželu jsem vydlabala díru, do níž jsem následně zapíchla křídlatku (kmínek). Druhý konec kmínku jsem pak zalila do květináče modelářskou sádrou. Do vrchní části květináče jsem po vytvrdnutí sádry udělala vystýlku.

Mimochodem, i po výrobě stromečku mi v balíčku zůstala ještě dobrá polovina bukvic... :-)

Hezké tvoření

Anička

8 komentářů:

  1. Skvělý nápad, mrknu v lese, jestli nějaké bukvice ještě najdu. Jinak je u tebe na blogu moc pěkně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahuš, díky za návštěvu. Mám radost, že se Ti můj blog líbí. Doufám, že na něm najdeš hodně inspirace nejen pro práci s bukvicemi :-)

      Vymazat
  2. Omlouvám se za špatnou adresu.
    www.u-haje.blog.cz
    Hezký večer.

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko, moc se ti povedl, s tím jutovým jsou prima dvojka a to už je začátek sbírky (?), pěkný den,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, díky. Mám z něj taky radost. Ostatně jako z každého předchozího z mé "už asi sbírky" :-) Hezký den Anička

      Vymazat
  4. genialany nápad...a moc dobre to vyzerá :) pa Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, geniální je ten sestřin bezedný balíček bukvic :-) Nechápu, jak jsem bez bukvic mohla doteď vůbec fungovat :-)))

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna