úterý 30. září 2014

Kouzlení s přírodou aneb podzimní tvoření s Viki

Dočkala se. Vždycky je nadšená, když se spolu do něčeho pustíme. A já se s ní učím velké trpělivosti. Je to malý divoch a občas je to naše tvoření ke konci tak trochu kalamita. 

A ze mě se stal v posledních letech perfekcionista, co má navíc rád, když je aspoň na chvíli uklizeno... :-) 

Lehce výbušný koktejl... Ale když se dílo podaří a my najedeme na jednu tvořící vlnu... Je to krása.

Tady je výsledek našeho posledního kreativního úsilí. Tisk listy kapradiny a javoru na látku. Kapradinu jsem si vzala na starosti já, s javorem se s mou lehkou výmocí poprala Viki. Potištěné látky již mají dáno své budoucí využití. A snad už brzy vám budu moci ukázat, jaké :-)


Krásné podzimní dny

Anička

8 komentářů:

  1. prosím jak jste postupovala a jaké barvy jste použila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že jste se nepodepsala. Tak ráda bych vás oslovila jménem.. :-) Takže postupovaly jsme takto: list jsme ze spodní strany celý natřely barvou určenou na malování na textil (já používám značku Textile Art) a poté ho opatrně přiložily natřenou stranou na textil a shora přitlačily, aby se dobře otisknul. S velkými, ne příliš členitými listy to jde jako po másle, s kapradinou je to těžší, ale taky se to dá zvládnout. Nyní už stačí jen list opatrně zvednout, abychom si nezašpinily zbytek textilie a nechat vyschnout. Po vyschnutí přežehlit (bez napařování) přes ručník, kapesník ap., aby se barva zafixovala. Lze normálně prát na nižší teploty. Krásné tvoření, pokud se do toho taky pustíte. Anička

      Vymazat
  2. Aničko,tisky vypadají krásně, už se těším co z nich vytvoříte.
    Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, díky, díky :-) Máme z nich obě s Viki velkou radost. Jeden z tisků ještě "vylepšuji", tak pak ukážu. Bude to takový tip na to, co dělat, když tisk není tak výrazný, jak bychom si přáli :-) Krásný večer Anička

      Vymazat
  3. Aničko,taky jsem zvědavá ,co z toho vznikne..už teď to vypadá hezky.
    Příjemné podzimní dny přeji.
    Daška

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna