neděle 10. května 2015

Betonový obr květináček uzrál...

... a já se mohla konečně pustit do mé oblíbené aktivity a vysadit k tomu účelu vybraný kousek flóry :-) U tohoto květináče jsem se rozhodla pro žlutozelený kultivar keře tavola kalinolistá "Luteus". 


Tyto keře mám velmi ráda, dají se pořídit i v červenolistých variantách, jsou velmi odolné, dobře rostou i v jílovitých a vlhkých půdách a díky své barvě listů krášlí zahradu i v období, kdy nekvetou. Dorůstají 2 - 3 metrů, ale jsou vhodné i pro pěstování v nádobách (v tom případě se dorůstají menší velikosti).

Jako podsadbu jsem zvolila skalník a půdopokryvnou růži s cihlově červeným květem.

Tak teď znovu doplnit zásoby jemného štěrku (cementu máme zatím na rozdávání :-)) a hurá na další kousek :-))

Krásný den

Anička

8 komentářů:

  1. Vypadá to úžasně..povedený kousek!Inka

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. :-)) Děkuji. Vážím si toho. Krásný večer A.

      Vymazat
  3. Těšila jsem se na výsledek a povedlo se. Asi byla fuška ho přestěhovat, viď. Zdravím Margita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Margitko, díky za návštěvu i komentář. Naštěstí problém se stěhováním nebyl - mám silného chlapa :-)) Krásný večer A.

      Vymazat
  4. Aničko, opravdu mooocc povedený kousek....já se na ten svůj veliký teprve chystám...zatím sbírám zkušenosti na těch menších kouscích...ať se ti v něm daří rostlinkám a hodně skvělých nápadů ti přeji...Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko, díky za komentář. Určitě není od věci, začít s něčím menším. Já nejprve zkoušela menší "hypertufy" (beton, do něhož se přidává rašelina). Velký jsem chtěla dělat sama, ale manžel má s betonováním hojné zkušenosti a tak jsem jeho cenných zkušeností využila (u velkých květináčů by se měl beton ještě navíc oproti těm menším proarmovat železem, aby dobře držel pohromadě), když už se mi tak ochotně nabídl :-)
      Ale jednou - jednou bych si ráda udělala i jednoho "obra" sama.

      Měj se krásně a ať se také daří A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna