neděle 22. září 2013

Nakonec to je pytlíček... levandulový dárek

Dobrý večer. Tak nakonec se stala má první ze dvou plánovaných křížkových výšivek s levandulí součástí pytlíčku, nikoli polštářku. Argumenty Majky měly něco do sebe - obsah pytlíčku se dá po čase jednoduše vyměnit za novou voňavou levanduli, s polštářkem by to bylo složitější a pracnější a mohla by se při tom poničit struktura panamkové látky.

Vrchní okraj pytlíčku jsem obháčkovala fialkovou bavlněnou přízí podle mého oblíbeného vzoru, který jsem již dříve použila na obháčkování polštářku a ke stažení vyrobila šňůrku z háčkovaného řetízku. Obsah pytlíčku tvoří nezbytná levandule smíchaná s kuličkovým dutým vláknem, aby pytlík pěkně držel tvar.


Už mám rozpracovánu i druhou výšivku... jen jsem se drobátko zasekla u motivu levandule. Nějak jsem si nedokázala "přeložit" značku v předloze... Naštěstí se mám na koho obrátit a má šikovná mladší sestra mi (jako vždy, když se na ni s nějakou tvořící záhadou obrátím) rychle a dobře poradila. Snad to tedy klapne a brzo vám budu moci představit i druhý chystaný dáreček.

Krásný večer

Anička

PS: vypadá to, že by k nám přece jen ještě na chvíli mohlo přijít léto (aspoň to babí), od pondělka celý příští týden by mohlo být moc příjemně... asi mě doma nikdo neudrží a vyrazím opět "na rajóny" (tj. sázet, přesazovat, rozesazovat, dosazovat :-))) Ale už se mi to krátí... už jsem projela celou zahradu a brzy bude hotovo vše, co jsem si vysnila ve svém velkolepém perestrojkovém podzimním plánu :-) Co nejvíc sluníčka a krásného počasí i u vás!

19 komentářů:

  1. Moc moc hezke,ja jsem na krizkove vysivani uplne nemehlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ello, díky za milé hodnocení :-) A nevěřím tomu, že by na světě existovalo nějaké nemehlo na křížkové vyšívání. Je to jen o znalosti pár základních pravidel a pak jen o trpělivosti a taky dobrých očích (či brýlích) :-)) Tak ještě neházej flintu do žita :-)))

      Vymazat
  2. Aničko, pytlíček je nádherný, moc krásný motivek. Škoda, že jsem na křížkové vyšívání tak líná. Motivek by se mi líbil i na polštářku.
    Máš také velmi pěknou podzimní dekoraci.
    Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko, pytlíček se ti moc povedl. A také se těším, že bude hezky, na zahrádce je spousta práce.
    Hezký den ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, děkuji:-) Už jsem si potřebovala od těch provázků trochu odpočinout... Každopádně na zahrádce teď relaxuji prací prakticky každý den. Doufám, že se mi za to v příštím roce patřičně odvděčí :-)))

      Vymazat
  4. Aničko,
    krásně jsi levandulovou výšivku použila na pytlíčku a moc se ti povedl!
    krásné podzimní dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, díky za milá slova. Krásné podzimní dny i Tobě.

      Vymazat
  5. Ooo, ten je pekný. Už sa teším na druhý motív. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, ještě jednou dík za tip. Mám z pytlíčku radost (a doufám, že nezůstane jen u mne :-)))) Na druhý motiv se taky těším, snad jej dokončím, zdá se mi, že je s ním podstatně větší piplačka než s tím předchozím...

      Vymazat
  6. Ani, pytlíček se moc povedl, výšivka je úžasná. Anny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anny, děkuji. Výšivka se mi líbí, ale ten "úžas" je dán mimořádně pěknou předlohou :-)

      Vymazat
  7. Aničko,pytlíček je parádní, a nejen pytlíček - moc se mi líbí tvé podzimní dekorace a hlavně ten klacíkový věnec!
    Hezký večer, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, díky za návštěvu. Těší mě, že se Ti mé časně podzimní tvoření líbí :-) A klacíkový věnec zkus taky - jeho výroba je velmi snadná a vcelku rychlá :-)

      Vymazat
  8. Moc pěkné, hezká čistá práce! Pa, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, díky. Před začátkem prací jsem si umyla ruce :-)))

      Vymazat
  9. Milá Aničko, jsi úžasná, úžasná, úžasná. "Ztratila" jsem spoustu času na Tvém blogu a v žádném případě toho nelituji. Jen nechápu, kde na to vše bereš čas. Mohla bych moc poprosit o návod na vyšívaný pytlíček s levandulí v bucláčku? Děkuji moc moc moc. Přeji vše krásné. Věra Bauerová vpmjb@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, díky za takové komplimenty, ale nejsem zdaleka taková, jak píšeš. Vždycky je jedno vyváženo něčím jiným a nebo se také říká - každá věc/člověk má své plusy i mínusy. A věř, že já mám jen těch mínusů, kterých jsem si vědoma, dost... a co teprve ty, o kterých nevím :-). Ale zpátky k Tvé prosbě - ráda posílám. Ať dobře poslouží. Krásný večer Anička

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna