neděle 11. listopadu 2012

Tak už je na světě!




















Tak už je na světě! Kdo? Náš chlapeček ještě ne (od čtvrtku už to máme ultrazvukem potvrzeno, že nám k naší Viktorce přibude chlapeček), ten si pět měsíců ještě počká, ale nová vánoční dekorace v podobě 2 háčkovaných stromečků na podstavci.

Háčkování bylo rychlé. Využila jsem návodu moc šikovné maminky Kamlin, o které už jsem se zmiňovala. 

Její návody můžete nalézt zde: www.fler.cz/kamlin.

2 háčkované díly stromečků se spojily krátkými sloupky dohromady a přes mezeru ve spodní části stromečku vyplnily výplňovým kuličkovým rounem, prodávaným pod názvem "PES kuličky". Pak už jen požádat manžela o dodání dřevěného materiálu (podložky s vsazeným dřevěným klacíkem, bambusovou tyčí ap.), dozdobení a je hotovo :-) 

Růžová varianta stromečku poputuje k Viktorce do pokojíčku, bílá bude zdobit obývací pokoj. 

Na obrázcích je vidět i můj nový pokus o podzimně-zimní (po určitých úpravách a drobných doladěních bych ráda věnec využila jako venkovní dekoraci k adventu) věnec z borovicových a modřínových šišek a šípků. Nic složitého, hotovo bylo za chviličku, ale někdy prostě opravdu platí heslo "v jednoduchosti je krása". 

















Ten čistě podzimní, který byl tvořený z březového proutí jako základu (ten zůstal) a šípků (ty zůstaly ale v jiné podobě), se mi moc nevyvedl. Nechala jsem se zlákat jedním návodem na mimibazaru, kde byl celý věnec tvořený jen z šípků, ale pokus něco takového vytvořit u nás doma ztroskotal na ostnech, které tak píchaly do rukou, že jsem to prostě musela vzdát. Obírat jednu větvičku po druhé od desítek malých ostnů se mi prostě nechtělo.

Tak tady je ještě jednou, v nové úpravě - už se těším, až ho pověsím ven ke dveřím. Jen při tom včerejším i dnešním fičáku venku nemám moc odvahu, tak až se zklidní počasí :-)











Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna