středa 12. července 2017

Když chybí tatínek...

... musí občas zaskočit i maminka.

Stavebnici SEVA manžel Jiříčkovi určitě pořídil s cílem pomstít se své ženě... :-) To jsem si pomyslela, když jsem poprvé nahlédla do instruktážního návodu, se kterým za mnou přišel náš Jiřík s prosbou, abych mu sestavila traktor s vlečkou.

"Traktor s vlečkou? Cha..., leda tak vlečku a tu jen když budeš hodně hodný," reagovala jsem.

Nastalo usilovné přemlouvání a když jsem se nakonec pustila do té vlečky, tak i pátrání po velkém kolu od traktoru (Jiřík asi usoudil, že má maminka navíc než na vlečku :-)), neboť naše děti přes mé dobře míněné rady, naléhání, rozčilování... mají v hračkách neskutečný binec a pokud dílky různých stavebnic sama neroztřídím nebo se nerozčílím (kdy pak najednou všechno jde a je roztříděno do půlhodiny), jsou velmi často všechny pomíchané a rozházené po všech koutech naší domácnosti.

Kolo se našlo a nakonec se povedla vlečka i s traktorem.-) Jiříček je navýsost spokojen a já se dmu pýchou (byť je to jen stavebnice pro kluky, ale což! :-)) a jsem šťastná jako blecha... obstála jsem v jedné z nejtěžších zkoušek, které mi život doposud připravil :-))) Člověk vážně zvládne mnohem víc, než na kolik se cítí .-)


Krásné prázdninové dny

A.

8 komentářů:

  1. Maminka zaskočila na jedničku. Má právo pýchou se dmouti :-) a býti šťastná jako blecha.
    Jiříček si to totiž do sebe zapíše.
    Hezké dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, co zbývalo? :-) Ale uvědomila jsem si přitom, jak hodně spoléháme na to, co umí druzí a sami pak zakrňujeme. Můj muž spraví kde co, udržuje si dokonce sám i náš vozový park a to už je dneska u nových aut docela vzácnost, rozebral celou pračku, vyměnil porouchaný díl a pak ji zas smontoval celou dohromady a funguje dalších pár let... Hodně krát jsem se přistihla, že jsem lenivá o něco se sama pokoušet (teď mám na mysli mnohem jednodušší věci než oprava pračky) a hodně spoléhám na něj. Ale je dobré umět si poradit alespoň se základními věcmi. No ta stavebnice mi dala asi mnohem víc než jen pocit, že ji složím... :-) Krásný večer A.

      Vymazat
  2. My ženy toho naozaj zvládneme veľa a muži to vedia a využívajú to :-) Krásne leto prajem Zita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zito, to je asi pravda, ale myslím, že v tomto případě je můj muž trochu nevinně. Myslím, že jsem ho svým "umem" hodně překvapila... tak teď čekám, kdy přijde fáze druhá, ta, o které píšeš :-) Krásný večer A.

      Vymazat
  3. Aničko, jsi šikulka!Určitě jako tatínek! Pýcha je na pravém místě:o)! My ve škole máme pro děti také SEVU a děti si s ní moc rády hrají. Horší je, když to mají zase celé zpátky rozložit. To se jim moc nechce. Měj se moc krásně a užívej. Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, tatínka máme nejšikovnějšího v celém širém okolí. Mám pocit, že dneska jsou ti mladí muži (vč. středního věku) nějací levorucí... Na to nejsem u mužů z generace mého táty vůbec zvyklá. Vždy si uměli se vším poradit - možná proto, že i doba byla taková a lidé si spoustu věcí zajišťovali sami. Dnes hodně platíme odborníky... i když jsou bohužel někdy větším zlem, než kdyby se člověk do věci pustil sám. S tím rozkládáním stavebnice - vidíš, to mne nenapadlo... to asi nebude ani má oblíbená aktivita :-) Krásné dny A.

      Vymazat
  4. Jsi šikovná, máš určitě za jedna a pochvalu před nastoupenou jednotkou !

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna