čtvrtek 29. června 2017

Pro paní učitelku...

... která musela mít s naší neposednou Viki v první třídě hlavně během prvních měsíců mimořádnou trpělivost (a nebo má nervy ze železa :-)), jsem připravila malý dárek v podobě skládací nákupní tašky. Snad ji upotřebí, ať už na menší nákup, tak  na sešity, které si nosí k opravám domů a nebo ... věřím, že využití najde :-)


Tento typ jednoduché skládací tašky jsem šila poprvé a inspirovala jsem se u své mladší sestry, která obdobných už našila desítky .-) 

Protože mám však ráda, když tašky vypadají uvnitř stejně dobře jako zvenčí, ušila jsem i podšívku (novinovou). Toto řešení má jednu další výhodu - taška je zase o něco pevnější a víc vydrží a také má navíc dno - případný "náklad" se tak uvnitř tašky lépe rozloží než u jednoduchého střihu tašky. No a také jsem protáhla ucha tašky - dlouho jsem polemizovala, zda klasická či prodloužená, aby se taška dala nosit i přes rameno, až nakonec rozhodl muž.

Knoflík měl být původně decentní, zvažovala jsem větší perleťový nebo nějaký v neutrální barvě. Ale pak jsem si řekla, že je tu zdánlivou serióznost třeba trochu "rozbít" a sáhla po mega velkém žlutém knoflíku - je to taková pozitivně laděná tečka na závěr :-)

A teď hurá do zeleně, je třeba umotat nějaký pěkný pugét :-)

Krásné poslední předprázdninové dny

A.


18 komentářů:

  1. Bezvadná taška. Zcela určitě pí učitelku potěší, protože ji ke své spokojenosti upotřebí.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, moc děkuji. Já doufám, že ano :-) Krásný den A.

      Vymazat
  2. Aničko,
    super originální dárek :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný dárek super*************************************líbí se mi hezký den přeji .

    OdpovědětVymazat
  4. Povedená taška Aničko, paní učitelka bude mít určitě velikou radost.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, mám radost, že se Ti taška také líbí a vůbec - tolik ohlasů na ni jsem ani nečekala :-) Je to moc povzbuzující .-) Krásný den A.

      Vymazat
  5. Ahoj Aničko, paní učitelka bude určitě moooc spokojená. Aby také byla spokojená Viki. ;-)Pořádně to první vysvědčení oslavte. Pa, D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, to by mě moc potěšilo :-) A k Viki - ona asi spokojená bude, si myslím :-) Oslavy budou, i když mi je momentálně trochu komplikuje prodělaný úpal... jsem to v pondělí moc neodhadla a večer si dala doma trochu do těla na crosstrenažeru. Pravda, bylo horko a šlo to hůř než obvykle, ale říkala jsem si, že přece nejsem žádná bačkora... No a už v noci mi bylo zle a další den jsem ležela jako placka. Stále ještě nejsem v plné síle, ale je to lepší, tak teď to hlavně nepřepísknout. Naštěstí počasí rekonvalescenci přeje, to ochlazení (i když u nás bohužel zatím prakticky bez deště) jsem moc potřebovala. No vždycky, když se nějak přetáhnu, ať už pracovně, či fyzicky, tak si na Tebe vzpomenu, jak mi s nataženým ukazováčkem říkáš, ať zvolním :-))) Měj se krásně A.

      Vymazat
    2. Aničko, tak u nás konečně sprchlo, ale trochu více, než je žádoucí (vyvrácené stromy...), až mě překvapuje, že moje rostlinky to řádění přežily. :-)
      Úpal Ti opravdu nezávidím. Ono je dobré, alespoň občas, to svoje tělo poslechnout... ;-) Tak ať jsi brzy fit! D. :-)

      Vymazat
    3. Dášo, já každý den několikrát za den sleduji stav srážek na radaru (http://radar.bourky.cz/), takže si celkem dovedu představit, jak to u Vás asi vypadalo... No snad to přineslo i něco dobrého a mladé rostlinky získaly alespoň na chvíli potřebnou vláhu .-) Úpal jsem zažila podruhé v životě - poprvé to bylo ještě před dětmi (možná to tehdy byl spíš úžeh, dala jsem si výjezd do Beskyd v horkém letním dni - blbé načasování byla ale chyba mého muže, já ho prosila, ať vyrazíme nejpozději v šest ráno .-)) - tehdy jsem si říkala, že to už nikdy nechci zažít. No a teď vlastní chybou znovu. Potřetí už chybu neudělám. Pa A.

      Vymazat
  6. Aničko, je super! Krásné prázdniny přeji! :-) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuji. Krásné prázdniny i Tobě a Tvé rodince! A.

      Vymazat
  7. Aničko, paní učitelka bude mít určitě radost. Taška vypadá moc dobře.

    OdpovědětVymazat
  8. Anka, krásny a praktický darček. Som presvedčená, že pani učiteľka bude z neho nadšená. Viki prajem pohodové prázdniny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moniko, děkuji za milý komentář. Krásné letní dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna