úterý 6. června 2017

Krásu má už v názvu...

... Ale stejně to musím říct, je překrásná, když kvete. Pokud ji ještě neznáte, seznámím vás - kolkvície nádherná (Kolkwitzia amabilis) začátkem června. Miluje sluníčko a dobře propustnou půdu.


Krásný den

A.

10 komentářů:

  1. Tak a už to vím. Mám tento keř a jak se jmenuje jsem nevěděla. Tak jsem zase o něco chytřejší. :-)
    Hezký den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, člověk se stále učí :-) Krásný den A.

      Vymazat
  2. Kolkvícii jsem si koupila loni, zatím mi letos ještě nekvete. Ta tvá je nádherná. Jen jsem netušila, že to bude tak veliký keř :o))), takže budu muset asi zvolit jiné místo a přesadit ji.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, myslím, že příští rok by už kvést mohla. Keřík to bude docela velký, počítej tak postupně až ke 2 - 2,5 m na výšku, šířka (v horní části keře) také kolem 2 metrů... Bude-li mít menší prostor, také to zvládne, ale jeho krása vynikne ve větším prostoru. Střih u tohoto keře moc neřeší, protože pak nevynikne jeho přirozeně krásný habitus a navíc mu to takové to naše typicky české zastřihávání "dokuličky" vůbec nesvědčí... Krásný den A.

      Vymazat
  3. Dobrý den, Aničko . Na stráni máme kolkvícií několik a taky obdivuji krásná kvítka .Já v těchto krásných dnech každé ráno ještě v noční košily a s naší čubinkou obcházím celou zahradu a kochám se.Jak jsem už psala, máme velkou zahradu a sousedi daleko.Mějte krásné a pohodové dny. Martina
    .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, ani nevíte, jak Vám to závidím. Sousedy máme hodné, ale ta volnost musí být k nezaplacení :-) Krásné dny A.

      Vymazat
  4. Aničko, tak už konečně vím, jak se tento krásný keř jmenuje. Dostala jsem kdysi dávno malinkou rostlinku v květináči. Trvalo pár let, než se z rostlinky stal keř a než mne překvapil prvními kvítky. Dnes je to pořádný keřisko, momentálně obsypaný růžovými kvítky a také včeličkami a pěkně voní, alespoň mně. Díky za informaci. Měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, tak to jsem ráda, že Ti můj dnešní příspěvek přišel vhod :-) Tak ať mu to kolkvícií u vás i nadále moc svědčí .-) Krásný večer A.

      Vymazat
  5. Aničko, je krásná, už se těším, až mi také (příští rok?) pokvete. D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, pokvete, ale pokud si ji sázela teď, tak počítej spíš přes rok .-) Krásné dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna