neděle 20. listopadu 2016

"Vánočkový" věnec...

... mne zaujal nedávno při mém brouzdání Pinterestem. A že k Vánocům vánočka patří, vyzkoušela jsem si výrobu adventního "vánočkového" věnce :-) Vycházela jsem z tohoto anglického návodu

To, co mi však poprvé vzešlo pod rukami (než jej předělám, stihla jsem ještě nafotit :-)), bychom však mohli bez nadsázky nazvat mega tučným vánočkovým věncem. Zádrhel je, zdá se, v mírách. Autorka uvádí míry v palcích, já přepočetla z palců na cm, nastříhala a šila. Pravda, zdálo se mi to celkem hodně, ale když autorka apelovala na to, aby její následovníci míry dodrželi... tak jsem to udělala :-) 

Původně jsem šila věnec na náš adventní jarmark. Nejsem si však jista, zda by věnec v mega velikosti vůbec někoho zaujal... tak jsem tedy zvažovala, že mega vánočkový věnec umístím u nás venku na kotec, který bych stejně ráda adventně vyzdobila a něco velkého by se pro ty účely docela hodilo... ale přes noc se mi to ještě trochu rozleželo v hlavě a asi si dám tu práci, náplň vytáhnu a všechny tři "hady" zúžím, znovu naplním a vyrobím z něj přeci jen věnec kapku subtilnější .-)

Druhý věneček se mi však líbí moc (ještě musím nahoře pořádně sešít a pěkně vyžehlit ušitou stuhu). Tak jsem zvědavá, co vy na něj .-)


A tady je ten první macek :-)


Krásnou neděli

A.

6 komentářů:

  1. Ahoj Aničko, na tento věnec se chystám již delší čas, ale zatím na něj nedošlo...;-) Máš je oba hezké a je to asi pořádný macek. Nebylo by přece jen lepší nechat tento venku a ušít jiný? Aby ses s tou náplní nemordovala déle, než s ušitím nového. ;-)A můžu se zeptat, jaké míry jsi nakonec vykoumala? Pěkný zbytek neděle. D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, promiň za pozdní reakci, ty míry, ke kterým jsem dospěla jsou 3 pruhy, každý z nich dlouhý 1,3 - 1,5 m (podle toho, jak velký chceš mít pak průměr věnce, já použila délku 1,5 m) a široký 10 cm. Na stuhu pruh o délce 1,5 m a šířce 8 cm. Jinak k tomu "mackovi" - já uvidím podle času .-) Hezký den A.

      Vymazat
  2. Joho, tak to jsou krásné kousky! Moc se Ti povedly, Ani!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni,děkuji. Ale toho macka já stejně předělám :-)

      Vymazat
  3. Aničko, věnečky máš krásné.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuji za zastavení i milá slova. Měj se krásně. A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna