neděle 27. listopadu 2016

1. adventní...

... neděle přináší krásný čas příprav na příchod Vánoc. Vánoce mám přes všechnu komercionalizaci, která se na ně hlavně v posledních letech nabalila, hodně ráda. 

Přesně týden před Štědrým dnem jsem se narodila svým rodičům jako nejstarší ze tří dcer. Během adventu se u nás vůbec hodně slaví - narozeniny má v prosinci i má mladší sestra a její syn, mamka, babička... i další v širším příbuzenstvu a dokonce i má tchyně a neteř (ta ve stejný den jako já). Je tak mnoho příležitostí potkat se a užívat příjemně předvánoční čas (i když příprava dárků je tak v našem případě dvojnásobně náročnější) :-)

Naše letošní adventní věnce - u vchodových dveří jsem se letos opět vrátila k mým milovaným přírodním věncům (jak naše Viki říká "lesním). Ladí mi krásně k další adventní výzdobě, kterou jsem s pomocí rodiny zrealizovala během soboty.


Doma jsem naopak zvolila loňský osvědčený jemně laděný "neopadavý" model - základ s ořechy mám z loňska, zbytek jsem aktualizovala v podobném duchu jako loni - letos přibyla pírka (mj. i zlatá). Svíčky jsou o poznání větší, můžeme tak svítit o sto šest :-) A i doma pomalu aktualizuji zbytek dekorací (ráda bych si ušila i nové polštáře, nápad by byl... tak uvidíme, jak to půjde s tou realizací :-)).


Přeji i vám krásné adventní dny prožité bez zbytečného stresu a kvaltu a třeba místo toho v dobré společnosti vašich blízkých a přátel :-)

A.

8 komentářů:

  1. Ani, máš krásně věnečky. Přeji ti moc krásný předvánoční čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anny, mockrát děkuji. Krásný advent i Tobě :-) A.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Ivo, děkuji, i Tobě krásné přípravy na Vánoce. A.

      Vymazat
  3. Aničko, ty jedeš, jeden krásnější než druhý. :-)
    Ani, víš, co znamená ten 1. komentář? Začaly mi chodit i na mejl!
    D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji za milý komentář :-) K tomu prvnímu - nějaký spam, ignoruji to. Krásnou sobotu A.

      Vymazat
  4. Aničko, to jste vyráběla i toho skřítka, posazeného na věnci? Moc se mi líbí dekorace, které děláte z přírodních materiálů. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, zdravím, skřítka ne, toho jsem si koupila :-) Mám radost, že se Vám mé tvoření z přírodnin líbí, sama je mám nejraději. Krásné adventní dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna