sobota 26. listopadu 2016

Trochu zlata a ještě jeden stromeček...

... jsem poslala na adventní jarmark. Věnec ze smrkových šišek jsem "dozlatila" a jen decentně dozdobila. Stromeček je "obalen" do látkových růžiček. Zamilovala jsem se do něj, jeden si snad brzy vyrobím i pro sebe domů :-) A stihla jsem nakonec předělat i toho "vánočkového" látkového macka (jen focení probíhalo brzy ráno před předávkou, tak kvalita fotek je nižší). 




Na jarmark si tak nakonec neslo každé dítko po třech věncích a po jednom stromečku. Ono se to (vzhledem k tomu, že naše MŠ spadá pod ZŠ) stejně všechno sejde u jednoho stolu na jarmarku, ale pro ten hrdý pocit každého z dětí, že i ony něčím na jarmark přispějí, jsem to tak prostě musela udělat :-)

Teď ladím výzdobu u nás doma. Věnce ke dveřím i na stůl už mám, ale ještě mám pár plánů, které za mnou přišly během včerejšího dne a já bych je ráda uvedla v život... Adventní zdobení miluji :-))

Krásný poslední předadventní den

A.

8 komentářů:

  1. Aničko, já zírám, co toho stihneš! Nádhera. A s dětmi máš pravdu, bylo by jim to líto... :-)Ten růžičkový stromeček se mi líbí nejvíc a věneček ze šišek též. Poradíš jak na to? Co je základ stromečku a šišky jsi lepila tavičkou nebo nějak přivazovala? Moc děkuju. Pa, D. :-)
    P.S. Jsem zvědavá, co krásného jsi vymyslela k vám domů. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, sama se divím, kolik se toho nakonec podařilo vyrobit. Ale adventní tvoření vždycky patřilo mezi mé srdeční, tak mě to asi hnalo vpřed :-) K dotazům - základ stromečku je polystyrenový kužel, na něj se lepí tavnou pistolí látkové růžičky smotané z delších pruhů látky, pak je nasazený na dřevěnou tyč a vše zalité do sádry v květináči, ne do celé výšky, tak do jedné čtvrtiny maximálně. Zbytek květináčku je vyplněný dřevěnou vatou. Šiškový věnec je vyráběný ze slaměného kulatého základu, na který jsem je lepila tavnou pistolí jednu vedle druhé. Krásné tvoření A.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Jani, děkuji. Já je mám ráda všechny :-) Hezké dny A.

      Vymazat
  3. Je to nádherné a hezký adventní večer přeji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bety, děkuji, také přeji krásný první adventní večer A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna