úterý 22. listopadu 2016

Špagety jsou fajn...

... nejen na talíři. Když jsem se vám před časem chlubila zásobou "klubíček" špagetové příze, která mi dorazila, ptala jsem se vás také, zda s touto přízí máte osobní zkušenost a pokud ano, tak jakou.

Sama jsem to předtím se "špagetami" zkoušela jen jednou, když jsem vyráběla pro Viki k posteli kobereček z vlastní příze vyrobené ze starého mako prostěradla. Trochu jsem tehdy bojovala s šířkou příze, která se díky mému nedokonalému stříhání poměrně často měnila, což trochu znesnadňovalo následné háčkovací záměry. Proto jsem toužila vyzkoušet i "špagety" vyrobené zkušenými výrobci.

A jaké jsou mé dosavadní osobní dojmy a závěry? Přes obtížnější začátky (člověk si musí na háčkování s velkým "hákem" i velmi silnou přízí trochu zvyknout) jsem z háčkování touto přízí nadšená. Ruce háčkování zvládaly dobře, trochu bolely ze začátku, ale jakmile se háčkování rozjelo do pokročilejších řad, bylo to jen lepší a lepší. Velmi povzbuzující je, jak rychle dílo přibývá.

Vyrobila jsem jeden mega výrobek (který vzhledem k tomu, že půjde o vánoční dárek, odtajním až po Vánocích) a rovněž jeden kobereček do naší ložnice. Z původně plánovaného vzoru jsem nakonec použila asi jen čtvrtinu, kobereček by byl díky použití špagetové příze jinak přes celou místnost :-) Ale vzor si nechám pro strýčka příhodu na příští háčkování, až seženu o něco slabší přízi .-) Momentálně mám rozháčkovaný ze špagetové příze ještě jeden výrobek - puf pro děti do obýváku... Nadšení tedy ani s přibývajícím počtem uháčkovaných sloupků neuvadlo, právě naopak :-)

A tady ten kobereček .-)



Krásné dny

A.

4 komentáře:

  1. Aničko, kobereček vypadá moc pěkně. Kolik uděláš z jednoho kluba? :-) Zatím jsem ze špagátu nic nedělala, odrazovaly mě recenze ostatních, ale ty jsi mě zase nahlodala... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dášo, jedno klubko (cca 900 g a 120 m) vystačí na 1 - 2 koberečky (viz foto), záleží, jak velké je vyrobíš.

      Vymazat
  2. Aničko kobereček super. Také jsem přemýšlela o pufu pro děti, jen teď mám moc práce z ostatními dárky a na puf zatím nedošlo, i když možná by to mohl být krásný dárek pro drahou polovičku a stihla bych ho i do Vánoc - prosím jaká je spotřeba na puf a kde jsi objednávala.
    Dík Tereza

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Terko, na pufík počítej se 3 - 4 klubky (klubko = cca 900 g a 120 m) v závislosti na velikosti pufu. Objednávala jsem na Fleru (https://www.fler.cz/hoooked-zpagetti-a-fuzzilli). Krásný den A.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna