neděle 13. listopadu 2016

Křížalí...

... pochoutku miluje celá má rodina, co pamatuji. Kdysi nám sušily jablka a hrušky v troubě a na topení prababička a babička a dědové jim ochotně pomáhali s vykrajováním padaných jablek. Teď pár let vyrábím křížaly sama a mám k tomu sušičku :-) A abych byla spravedlivá, letos i další čtyři pomocné ruce - tatínkovy a Viktorčiny. A jak to odsejpalo! :-)

Plníme jednu velkou sklenici za druhou - do zásob. Ty loňské jsme dojedli včera. Byl už tedy nejvyšší čas na nové zásoby .-)


A co vy? Vyrábíte si také tuto zdravou pochoutku? Myslím, že je výbornou alternativou bramborových chipsů či sladkostí, po kterých lidé často automaticky sáhnou, přijde-li návštěva nebo při sledování napínavého filmu v televizi...

Krásnou neděli (i u nás již zasněženou)

A.

2 komentáře:

  1. Loni na chalupě jsme strávili mnoho pozdně letních a časně podzimních večerů vykrajováním a plátkováním jablek a sušička jela téměř nepřetržitě. Právě v práci dojídám poslední sklenici a kdykoliv je nechám na talířku volně na stole, kolegové, kteří přijdou něco řešit, mi je brzo "vyzobou".
    Letos se jablka neurodila, takže bude křížalová pauza :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Aničko, křížaly milujeme. :-) Zatím mám 2 velké lahve sušených švestek a na ty jablečné se chystám... Jen těch pomocníků je nějak méně než strávníků. ;-)Pěkný zbytek neděle. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna