čtvrtek 9. dubna 2015

Optimisticky...

... mi začal předposlední pracovní den tohoto týdne. Počasí dodrželo, co meteorologové předpověděli a já vyrazila ven. Povídat si s květinami. Probraly jsme spolu vše, co nás trápí a ulevilo se nám. Ptáci štěbetali o sto šest, slunce svítilo... Tomu říkám dobíjení baterek! :-))

Mé stávající zahradní děti dostaly nové kamarády a kamarádky. Zatím jsou hodně malincí, ale takhle by mohli jednou (snad brzy) vypadat :-)

Do vlhkých míst na zahradě pomněnka bahenní (myosotis palustris), pomněnkovec velkolistý (brunnera macrophylla), nádherná prvosenka vstavačokvětá (primula vialii "RED HOT POKER") a prvosenka P. beesiana (primula P. beesiana) a kapradina pérovník pštrosí (matteuccia struthiopteris). Do nepodmáčených, propustných míst na sluníčku pak mák východní (papaver orientale) a vlčí bob alias lupina (lupina). 
 
Zdroj obrázků: www.pinterest.com

A co vy? Jak trávíte dnešní krásný den?

Mějte se krásně

Anička

8 komentářů:

  1. U nás začalo sluníčko svítit až odpoledne a zahrada je hodně promáčená deštěm a sněhem, takže žádné rýpání v hlíně. Snad o víkendu bude jak počasí přát, tak fyzicky budou síly sloužit. Hlavně musím nakoupit letos hodně nových trvalek, tak už se těším.... Hezké dny. Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, bude líp :-) A u trvalek přeji šťastnou ruku při výběru :-)) Krásný víkend A.

      Vymazat
  2. Anička, výborný výber! To bude zasa u teba na záhrade parády :-)
    Krásny slnečný víkend si uži! Vierka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vierko, snad to klapne a opravdu z těch sazeniček vyrostou rostliny, které potěší nejen mé oko :-) Krásný víkend i Tobě A.

      Vymazat
  3. Milá Aničko, také jsem dobíjela baterky, sluníčko je úplně zázračné, zasela jsem další semínka a pozdravila zeleninová miminka v pařeništi a smazala tři emaily pro tebe. Doufám, že sluníčko ještě chvílí vydrží, úplně sálá životodárnou energií.
    Krásný víkend.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, je to tak, sluníčko nás dobíjí. A doufám, že to ještě nějakou tu chvíli vydrží :-)) Krásný víkend A.

      Vymazat
  4. Bruneru mám taky v plánu, ale ještě na ni nedošlo ;-) ... ostatně plánů by bylo ... :-) na rýpání dojde dnes a o víkendu, včera jsem si jen dopřála na zahradě luxusní svačinku s kámoškou. Dnes asi vyvenčím i lehátko :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno chce svůj čas :-) .... Lehátko ještě na zahradě nemám :-) Krásný víkend A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna