úterý 27. ledna 2015

Vyrobit si sádrovou ruku...

... jako dekoraci mne napadlo před pár dny. Už dříve jsem je občas vídávala v časopisech jako jeden z tipů na výrobu zajímavých stojanů na šperky. Já už ale svůj stojan a věšáčky na svou sbírku bijoux mám. Sádrová ruka mi ale přišla zajímavá sama o sobě, dokonce mnohem více než celá obtěžkaná bižuterií. 

A tak se sádrovalo :-) Stačil 1 kus gumových rukavic a sáček s modelářskou sádrou. Sádra se podle návodu rozmíchá v potřebném množství vody a nalije do rukavice. Ta se poté zavěsí tak, aby z ní sádra nevytekla (já zavěsila na sušák na prádlo - rukavici jsem připevnila ze dvou stran několika kolíčky). A pak už se jen čeká, až vše vytvrdne. V mém případě večer zavěšeno, ráno vytvrzeno :-)


A když je výrobek tvrdý, sejmeme gumovou rukavici a máme hotovo. A nebo si s dekorací můžeme ještě pohrát a natřít ji akrylovou barvou nebo jinak vyzdobit (polepit různými materiály...).

Sádře zdar!

Anička

4 komentáře:

  1. Jééé,si vzpomínám-když jsem byla malá-tak jsem tuhle sádrovou ruku chtěla několikrát dělat a občas ruce upadl prst :-))) Tenkrát jsem to využívala na "bižu".
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a já ji mám teď "naholo" na polici v obýváku :-)

      Vymazat
  2. zajímavé - asi vyzkouším a u vás na tu poličku vyloženě patří :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Taky to říkám, bez té sádrové ruky už ani ránu :-))

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna