pátek 30. ledna 2015

Barevná proměna starého panamkového ubrusu...

... se svezla s barvením starých krajkových deček po prababičce. Byl to trochu oříšek. Kde vzít aspoň dvacetilitrový hrnec, ve kterém bych mohla barvit na indukční desce? 

Nakonec jsem si návod k přípravě upravila dle svých momentálních možností. Pro ubrus to znamenalo, že není barevně "dokonale jednolitý", jestli mi rozumíte :-) Ale když se tak na něj dívám, trochu té původně neplánované batiky mi vlastně trochu přijde vhod. Kromě samotné pozitivně působící oranžové a nového úlovku v podobě bambusového podtácku je to nečekané zpestření... 



A třeba přijde ještě další.... když už je to ta panamka, možná zkusím nějakou jednoduchou jednobarevnou křížkovou výšivku nebo uháčkuji bambulkovou borduru...  Někdy, až bude mít den aspoň o hodinu více :-)

Krásný pozitivní den

Anička

5 komentářů:

  1. Krásná proměna, stolu tahle barvička moc sluší!! Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. zrovna včera jsem si barvila na čokoládově hnědou malý polštářky a prostěradla-aby ladily se žlutým povlečením. A přes veškerou snahu to vyšlo jako solidní batika. Kouzlo nechtěného-ale docela se mi to líbí. Ovšem za tu cenu, co chtějí za balíček Duhy by mi to měli už rovnou obarvit a přežehlit....:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, díky za návštěvu i komentářek. Ono je to s barvením "bez batiky" docela těžké. Člověk musí mít opravdu velkou nádobu, aby zabránil, že někde na barveném materiálu zůstanou nějaké přehyby, které se zbarví odlišně než zbytek. Ale kdo je šikovný, tak si s tím nějak kreativně poradí :-) A s tou cenou Duhy - oni to asi vidí jinak :-) Hezký večer Anička

      Vymazat
  3. zrovna včera jsem si barvila na čokoládově hnědou malý polštářky a prostěradla-aby ladily se žlutým povlečením. A přes veškerou snahu to vyšlo jako solidní batika. Kouzlo nechtěného-ale docela se mi to líbí. Ovšem za tu cenu, co chtějí za balíček Duhy by mi to měli už rovnou obarvit a přežehlit....:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna