úterý 6. srpna 2013

Textilní aplikace na tričku aneb jak zabít dvě mouchy jednou ranou

Dobrý večer,

mou novou inspiraci k dalšímu tvoření přinesla potřeba zakrýt další fleky na Viktorčiných dvou tričkách, na které se už nemohu s klidným srdcem koukat. Ale také nedělní šití kloboučku a následná včerejší návštěva ostravské ZOO.

Šití kloboučku pro to, že pro mne po delší době bez použití šicího stroje byla práce s ním příjemným rozptýlením od háčkování a tak jsem si říkala, že by by bylo docela fajn si za něj zase brzy sednout... Návštěva ZOO pak přinesla námět.

Na staré výkresy od Viki (nerada vyhazuji cokoliv, o čem jsem přesvědčena, že jsem schopna ještě zrecyklovat - na papír jsem specialista už od středoškolských let) jsem si načrtla šablonky - pro budoucí kytičku a žirafu. Ty jsem pak vystřihla překreslila na vybrané látky, vystřihla, nažehlila na vlizelín (tyto dva kroky doporučuji z praktických důvodů přehodit - tj. nejdřív nažehlit potřebný kus látky s předkresleným motivem na vlizelín a pak vystřihovat) a znovu vystřihla. 




















Dnes už nechci děti budit šitím na stroji, takže další etapa - našití aplikací na trička, přišití knoflíků a vyšití drobných detailů bych ráda zvládla zítra. 

Už se moc těším, je to krásné tvoření a trička budou žít bez studu dál :-)

Krásný večer

Anička


3 komentáře:

  1. Bezva nápad a krásné aplikace :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Ale nápad není tak docela můj, různé záplaty už dělávaly i naše babičky a jejich babičky... Jen k tomu neměly takovou techniku jako máme dnes my :-) Někdy příště chci vyzkoušet i kombinaci "záplat" spolu s výšivkou... To si teprve užiju :-))

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna