čtvrtek 29. srpna 2013

Další květinová hádanka pro milovnice květin

Zdravím milovnice květin,

nevím, jak vy, ale já teď řádím na zahradě o sto šest :-) A s tím se pojí můj dnešní příspěvek - jak si tak řádím na té naší zahrádce, tak hloubám a hloubám, přemýšlím a řeším různé záhady. A s jednou takovou si sama (zase) nevím rady...

Slibuji, že už (snad brzy) přestanu prudit hádankovými příspěvky ohledně neznámých květin, které si tahám od našich na svou zahradu :-)

Ale teď vás vážně znovu naléhavě potřebuji... 

A teď můj čistě amatérský popis. 

Je to vysoké cca 50 - 70 cm, kvete to růžovo-fialovými složenými květy, má to velké listy složené z cca 5 - 7 menších (nevím, jestli jsem blázen, ale napočítala jsem různý počet listů). Údajně to není trvalka (ale zde bych to nebrala za dogma, dárkyně si opět není jista :-)), každopádně se to dobře vysemeňuje a výborně to odolává suchému počasí (sazeničky jsem sázela v těch největších vedrech začátkem srpna - pravda podlévala jsem je poctivě každý den, ale celý den od rána do večera se smažily na slunci a i tak vyrostly a vykvetly bez sebemenší úhony). 

Co je to?

Krásný hádankový večer

Anička

4 komentáře:

  1. Dobrý den.
    Jedná se o luštěnicii trnitou.Máte ji pěknou.Já jsem letos vysela tmavou verzi a nic nevyrostlo tak příští rok.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky moc. Že dostanu odpověď tak brzy, to jsem vůbec nečekala :-) O luštěnici trnité slyším poprvé, ale trochu jsem googlovala a je to opravdu ona. Ještě jednou velké díky.

      Vymazat
  2. Vzdávam sa, neviem. Ani neviem, či som to niekedy videla naživo. :-o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No četla jsem někde, že u nás to ani v zahradnictvích není příliš rozšířený sortiment... Každopádně jsem ráda, že jsem si sazeničky od mamky vzala - i když jsem nevěděla do čeho vlastně jdu. Mamka tentokrát nevěděla ani, jak bude rostlina vysoká, jak bude kvést... Ale jsou to opravdu moc pěkné rostliny. Semínka se prý dají koupit v hobby marketech v sáčcích.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna