pondělí 8. července 2013

Tož jsem do té levandule tedy střihla...


Není to tak dlouho, co jsem se podivovala nad tím (http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2013/07/
prispevek-levandulovy.html), jak řada z Vás svá levandulová políčka "kosí" a ze získaných květů tvoří náplně do pytlíčků a polštářů, levandulové "paličky", nakládá je do cukru ap. 

Ne, že by se mi to taky nelíbilo, jen jsem v sobě hledala sílu do toho našeho levandulového políčka taky "střihnout". 

Pak jsem ale na blogu jedné šikulky (omlouvám se, ale už si nemohu vzpomenout, kde to bylo :-() uviděla vyrobený věneček z levandule a cosi se ve mně hnulo ve smyslu onoho "střihnutí" :-)

A tak jsem do té naší levandule tedy střihla... A mám věneček. Jen nechápu, jak autorka věneček svíjela (takový ten, co se dělá i ze smetanky lékařské alias pampelišky na hlavu), že se jí jednotlivá stébla levandule nelámala... Vypadal tak krásně jednoduše... No budu ještě koumat a pokud na něco přijdu (není-li to jen v tom, že se musí levandule stříhat hodně brzy, kdy jsou klásky ještě hodně pružné), dám vědět...

Mějte se prázdninově :-)

Anička

2 komentáře:

  1. Tak predsa sa strihalo. Bravo!
    Kdesi som čítala (pri výrobe paličiek), že je lepšie ich nechať chvíľu "odstáť", aby trošku povädli, že sú potom stonky pružnejšie.
    Neviem však, či netrepem hlúposti.

    Pekný večer prajeM.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, díky za tip. Vyzkouším, třeba to pomůže :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna