úterý 9. července 2013

Nezvaní hosté


Už před pár týdny jsem měla podezření na nový zvířecí přírůstek na naší zahradě. Kolem jednoho z větších kamenů v našem levandulovém "políčku" to celkem dost bzučelo. Než jsem to ale stačila ukázat manželovi, vykouřilo se mi to z hlavy.

Až včera, kdy jsem si stříhala levanduli na věneček, opět jsem si všimla toho bzučení nejen kolem květů levandule, ale i u onoho kamene. Přistoupila jsem blíž a čekalo mne překvapení - nejdřív to vypadalo, že si u nás včely udělaly vlastní úl... Doufala jsem, že to jsou včely a ne vosy.


Jenže dnes po podrobném prostudování a srovnání s obrázky úlů i včel a vos na internetu jsme s manželem dospěli k závěru, že ačkoli všude kolem sbírají pilně pyl včelky, na kameni se nám usídlily vosy :-(

Manžel ihned zasáhl nějakou chemií a pak hnízdo vos zlikvidoval.

Škoda... už jsem se těšila, jak letos budeme stáčet levandulový med :-)



Krásný večer

Anička


3 komentáře:

  1. Ale je to pěkný, jak si našly vchod do jeskyně:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. A to zase jo :-) Ale jak říkám, škoda že to nejsou ty včely a nebude med :-)

    OdpovědětVymazat
  3. I kdyz je to skoda tak tady tyhle vosy jsou nebezpecne a tak manzel udelal dobre ze se jich zbavil.Ted jen doufat ze priste to budou vcely.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna