úterý 12. března 2013

Z mechu a kapradí... jarní věneček mechový


Musela jsem dát na chvíli odpočinout popáleným palečkům i tavné pistoli (došly náplně). Chňapla jsem tedy do rukou další polystyrenový věneček, obalila černou látkou, vzala k ruce univerzální Herkules, zakoupený mech a šla "na to". Mechový věneček byl stejně v plánu. Uvnitř by mělo viset krásné fazolkové srdíčko. 

Už jsem ale včera psala, že tomu, které už mám hotové, to moc sluší na váze s tulipány, takže si vyrobím ještě jedno. Koneckonců, když jsem si teď přirovnala k sobě velikost věnečku i toho hotového fazolkového srdíčka, musím konstatovat, že by se spolu díky své velikosti zbytečně přeli o přízeň a tak vyrobím malilinkaté srdíčko, které bude velikostně tak akorát k tomu mechovému věnečku :-)

Řeknu vám - palečky si odpočinuly, tavná pistole si odpočinula... Ale toho nepořádku, co z toho "mechování" bylo... Úplně jsem zapomněla na to, jak to u nás vypadalo během adventu, když jsem "mechovala" stromečky (viz: http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2012/12/mechove-stromecky.html:-) 

Ale už je uklizeno a mechový věneček půjde každopádně ven - ne do odpadu, ale zavěsit jako dekorace :-) Ještě jsem věneček pro jistotu trochu přelakovala bezbarvým lakem ve spreji. Samozřejmě doma, který blázen by šel ven do toho mrazu, že? A teď je tu smradu, že bych to nikomu nepřála. Snad to vyvane, než manžel dorazí z práce, jinak dostanu za uši...

Krásný den

Anička


PS: A taky jsem trochu "vajíčkovala" - moc mi pomohly návody Jitky (http://yorga.blog.cz), i když mám asi menší vajíčka než ta, na která háčkovala Jitka. Návody se ale dají pěkně přizpůsobit na míru vajíčku. Vyklepávání skořápek a škrobení si nechám nejspíš až na příští rok, až "dostanu" více do rukou ty teňoučké příze, ze kterých se velikonoční vajíčka háčkují... Ale mně se líbí i obháčkovaná vajíčka s "vnitřky" vč. těch takzvaných "kukaní", kterým já říkám pracovně vajíčka "s holými bříšky" :-)

4 komentáře:

  1. Anička, ty jsi pilná jako včelička ...
    Krásný večer .... Věra
    P.S. Snad jsi nedostala za uši

    OdpovědětVymazat
  2. Věrko, dělám, co můžu :-) Chci si ty své kreativní sny prvního čtvrtletí letošního roku splnit ještě do porodu :-) Pak už tolik času asi nebude... K PS: nedostala, ještě, že máme tak dobrou rekuperaci vzduchu, všechen smrad krásně vytáhla pryč z domu ještě před příjezdem manžela z práce :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám že nezahálíš:-))
    Pěkná dekorace!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  4. Ajko, jak už jsem psala Věrce - devět měsíců těhotenství se nedá moc přetahovat - a já mám ještě tolik plánů... :-) Jinak moc děkuji za pozitivní odezvu, i když dílo ještě není zcela dokonáno :-) Zítra více...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna