pátek 29. března 2013

Jarní věneček z hrachu jako venkovní dekorace

Poté, co mi vítr a nepříznivé, vyloženě nejarní, počasí odnesly velkou část materiálu (mechu) přilepeného na věnečku (viz http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2013/03/mechacek-ma-sve-srdicko-aneb-z-mechu.html), který měl sloužit jako venkovní jarní dekorace, jsem dlouho váhala, jak letos pojmu venkovní výzdobu.

Loni jsem už měla venku v košíčcích naaranžovány cibuloviny a vřesy, mezi nimi veselé filcové i drátěné dekorace a u dveří jarní věnec z březového proutí (viz http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2012/11/advent-uz-se-kvapem-blizia-ja-tvorim-z.html). Letos bude výzdoba mnohem skromnější. Coby velký milovník květin nemám to srdce nechat mrznout kytičky venku jen pro to, aby to u nás vypadalo jako na jarní louce, když si zima dělá zatím, co chce...




A tak jsem se rozhodla nechat býti cibuloviny cibulovinami (alespoň venku, uvnitř mám aspoň na jídelním stole narcisky a na konferenčním krásné modřence v ne zcela obvyklé bílé barvě) a mech mechem (pořád fouká moc silný vítr) a vzala do ruky další luštěninu, kterou jsem ještě letos u tvorby jarních dekorací nevyzkoušela. 

Na světě je další dekorační koule - hrachová a hlavně nový věneček ze zeleného hrachu momentálně určený pro venkovní účely. A jako bonus vznikl malý věneček zdobený skořápkami z bílých vajec a menších (polystyrenových) kropenatých vajíček.





































Myslím si ale, že letos už mám ale s luštěninovými dekoracemi vystaráno :-) Čočka, cizrna, sojové boby a další, o kterých (naštěstí) ještě nevím, přenechávám dalším, případně do příštího roku, pokud by mi po nich bylo smutno :-))

Krásný den

Anička

4 komentáře:

  1. Anicka tvoje strukovinove dekoracie su mooc krasne...pekne sviatky prajem

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji :-) Když jsem s nimi letos začínala, vůbec jsem netušila, jak mne očarují :-)) Je to úžasný materiál, ze kterého se dá vytvořit hromada krásných věcí a hlavně, je dostupný úplně každému.

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko, máš krásně nazdobeno .... užijte si veselé velikonoční svátky
    Věra

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě, že je tolik druhů luštěnin a vůbec různých semínek a zrnek, bez toho by to letos vůbec nebyla taková zábava :-) Krásné svátky i Tobě, Věrko.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna