sobota 10. prosince 2016

Zahrada začátkem prosince...

... ještě než roztál sněhový poprašek... Ale mohl by být alespoň na Štědrý den, viďte? .-)

Adventní výzdoba v okolí doma dostala se sněhovým popraškem úplně jiný rozměr...


Náš letošní vánoční stromeček, asi... Dostala jsem od souseda nabídku uřezat "špičku" jednoho ze stromů v smrkovém "plotu". Špička měří přes tři metry, takže jsme ji nakonec umístili do hluboké a velmi úzké jamky v trávníku, zaklínovali dřevěnými kolíky a ozdobili světýlky :-) 

Stromečky teď máme, kam se člověk podívá - dva ve vaničce a dřevěném květináči jsem si vyrobila z větve z průklestu podél řeky, kterou jsem zapíchla do zeminy a postupně odspodu směrem vzhůru na ní navazovala kratší smrkové větvičky aranžérským drátkem a dozdobila šitými látkovými srdci. Stejný stromeček je i poblíž terasy v proutěném koši (ten jsem vyložila plastovou folií a pak vyplnila zeminou). Nesmí chybět ani jmelí pro štěstí a vínově červená barva výhonů svídy bílé.


Svázané okrasné traviny zdobí zahradu i v zimě, zato andílek ze špalku jen během adventu a Vánoc - pak bude bydlet zase doma :-)


Svída nejen v květináči, ale také v zahradě. Velmi pěkně vypadají i mladé výhony svídy výběžkaté, které mají žlutozelenou barvu (ty ale na zahradě nemám, škoda)... Ať už s námrazou, či sněhovou nadílkou - krásné jsou "šišky" květů komule Davidovy či třapatky a třapatkovky.



Zahradní oblouky působí zajímavě celoročně. V zimě vynikne i převislá koruna moruše (Morus alba "PENDULA").


Krásné dny

A.

4 komentáře:

  1. Tvou vánoční venkovní výzdobu jsem obdivovala už v některém z předchozích článků, ale takhle pocukrovaná vypadá ještě krásněji. Škoda, že ten sněhový poprašek nevydržel déle. I u nás všechen sníh už taje, za chvilku po něm nebude ani památky.. Kéž by nám do Štědrého dne zas snížek napadl.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy stačí málo, viď? :-) Tak třeba se nám naše přání vyplní... Krásnou sobotu, Lucko. A.

      Vymazat
  2. Krásná a kdyby byla taková i na Štědrý den, bude to mít ještě větší kouzlo. Panáčci krásní, děti jistě nadšení, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, děkuji za komentářek. Kéž by alespoň ten poprašek a lehký mrazík byl. Vánoce na blátě - to není ono .-) Měj se krásně A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna