neděle 11. prosince 2016

Marsalo, sbohem...

... Marsala jako designery zvolená barva roku 2015 byla sice fajn, ale já se rozhodla v ložnici poprvé pro šedou - marsalu na stěně za čelem postele a na protější stěně tak vystřídala středně šedá a místo dvou stěn vymalovaných původně okrovou barvou jsem se rozhodla pro světlouce šedou. 

Důvod je obdobný tomu, proč jsem již dříve zvolila šedou výmalbu u dvou stěn obývacího pokoje - potřeba bez velkých omezení střídat různé barvy textilií na povlečení a taky jsem si konečně přiznala, že pro mne bude mnohem jednodušší i zábavnější činit změny pomocí doplňků a textilií než přizpůsobovat doplňky výrazným barvám výmalby (přestože mě malování tak neskutečně baví) .-)).






Pro srovnání i mezistav se světle šedou na zdi se zrcadlem a protější stěně ještě s marsalou. V kombinaci se světle šedou však byla marsala výraznější než před výmalbou, což jsem si tak úplně nepřála, tak jsem se s ní také rozloučila. Ložnice se tak ještě více prosvětlila a zjemnila.


Nová výmalba otevřela opět úvahy o vyladění doplňků - s některými jsem spokojená (věnec z alobalových kuliček, závěsné provázkové koule, lapač snů či nový kulatý kobereček ze špagetové příze), s jinými si chci ještě pohrát (ptačí klec dostane nový barevný kabátek, podobně dřevěná volavka na malé či dřevěná číča na velké komodě, které se už ve své "koloniální" podobě k vytvořenému stylu příliš nehodí... Takže až nebudu mít do čeho píchnout, vím, čím se zabavím :-)

Krásnou 3. adventní neděli

A.

11 komentářů:

  1. nádherná kombinace barev **************************************

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bety, děkuji. Působí na mě moc příjemně, jemně, přírodně... Mám ji moc ráda, i když jsem "živel" :-) Krásný den A.

      Vymazat
  2. Aničko, souhlasím, že místnost vypadá jemněji. :-) Já osobně bych tu Tvoji původní v ložnici mít nemohla (ikdyž je moc pěkná ;-)). A ještě dovětek k předešlému příspěvku. Vše to máš krásně nazdobené a hlavně s tím snížkem to vypadá nádherně romanticky. Škoda, že se nám oteplilo, křupající sníh má něco do sebe... Pěkný zbytek neděle. D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, tomu rozumím... s usínáním jsem ale problém nikdy neměla :-) Díky i za ohlas k předchozímu příspěvku. A.

      Vymazat
  3. Aničko, vypadá to moc pěkně, jemně! Bude se ti to lépe kombinovat a ladit. :-) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuji - a ano - o tu větší kombinovatelnost s dalšími barvami tu šlo především :-)

      Vymazat
  4. Myslím, že to byl dobrý nápad. Vím, že máš ráda oranžovou a hodně jí používáš. S doplňkama to bude mnohem jednosušší i k té podlaze(si myslím). Moc se mi to líbí a kdyby to nebyla šedá, tak taková ta šedo zelená by byla fajn.
    A´t se daří, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, oranžovou až tolik ne (i když miluji naši tmavě oranžovou sedačku v obýváku :-)), spíš červenou v různých odstínech a té bylo doma (i na zdech) dost. S šedozelenou souhlasím, odstín bez nádechu zelené mi ale přinese ještě o něco více možností barevných kombinací a taky jsem nemusela barvu nechávat míchat na míru, oba odstíny se daly koupit v Primalexu v řadě Inspiro :-) Hezké dny, Kájo A.

      Vymazat
  5. Aničko, když na mě na facebooku kouklo tohle, hned jsem si na Vás vzpomněla :-) http://www.potterybarn.com/products/savannah-recycling-basket-bin/?cm_src=AutoRel#viewLargerHeroOverlay

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna