středa 16. března 2016

Přeci jen...

... přijde. Jaro jedno. Letos už jsem, pokud jde o jarně-velikonoční přípravy, skoro házela flintu do žita, že jsme teď tak hodně byli nemocní. Ale všechno má svůj začátek i konec a já věřím, že se teď na chvíli budou nemoci od nás držet dál.

A že nám je viditelně o dost lépe, rozhodla jsem se momentální rekonvalescenční přítomnosti obou dětí doma využít tvořivě. A bylo to skvělé. Nadšení obrovské, nápad by byl, materiál také...

Takže tady naše první (a možná i poslední, ale i kdyby, my jsme spokojení!) letošní jarně-velikonoční dekorace. Vážím si jí o to víc, že mi s ní pomáhaly obě naše děti. Viktorka navlékala korálky na provázek a pomáhala s vkládáním pírek na konce korálkových závěsů. Jirka zase statečně držel korálkami, stužkami a vajíčky obvěšené věnečky, abych na ně mohla pohodlně přivázat provázky k zavěšení na stínidla světel nad jídelním a konferenčním stolem. Za své vysoké nasazení i snahu si vyškemrali každý po jednom vajíčku i k sobě do pokojíčku :-)


Na výrobu závěsných věnečků jsme použili tenčí stužky, kterých mám doma zatím stále poměrně velké zásoby (pro všechny případy), obháčkovaná velikonoční vajíčka z předchozích let (a manžel tak loni a předloni hudroval, kolik toho vyrábím... teď jako kdybych je našla .-)), pírka (částečně vlastní úlovky z rodinných procházek, částečně nakoupeno již dřív - používám v poslední době do všech možných i nemožných dekorací), přírodní dřevěné korálky různých velikostí i vzhledu, jutový provázek a vše zavěšeno na do kroužků stočených větvičkách vrby pokroucené (tu jsem stačila důkladně ořezat ještě před tím, než jsme se jako celá rodina ocitli "na hromadě" a rozhodně doporučuji důkladný řez "na hlavu" každému majiteli vrb, udržíte je tak v pěkném, kompaktním tvaru).

A že se zdobilo, vytáhla jsem i pár dalších starších kousků a nazdobila jsem ještě větvičky ve váze a vyzdobila i první ošatku loňskými "patchworkovými" vajíčky. 


Okna umytá nemám (a kdo ví, zda to do Velikonoc stihnu, stačila jsem jen stáhnout zimní výzdobu z vystřihovánek .-)), ale povzbuzena předchozí jarní aktivitou, už spřádám plány na další jarní tvoření :-)

V hlavě už mám představu na venkovní věneček... Ale musím předtím sednout k šicímu stroji... Tak třeba to brzy vyjde .-)

A jak to máte letos s přípravou na Velikonoce a příchod jara vy? Už jste se vůbec naladili na jarní strunu (letos jaro začíná 20. března v 5:31, takže už tuto neděli)?

Krásný den

A.

6 komentářů:

  1. Ahoj Anička, krásnu výzdobu máte, detičky chválim za pomoc, sú šikovné.
    Ja som zatiaľ nič také tento rok nerobila, akonáhle vyjde slniečko, utekám do záhrady. Síce mi to vždy na druhý deň oprší alebo zapadne snehom, ale nevadí, už bude len lepšie :-)
    Ozaj, musím sa pochváliť - inšpirovala si ma minulý rok tými muchovníkmi, tak som zasadila po jednom rade doma i na chalupe a veľmi sa na ne teším, až sa ujmú a porastú, určite sa potom pochválim. Maj sa krásne! Vierka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vierko, mám radost, že se Ti naše výzdoba líbí :-) Na zahrádku také vybíhám a už mám (kromě travin a řezu růží, se kterými ještě chvilku počkám) uklizenu celou zahrádku .-) Ale ta hromada zahradního odpadu, ta tedy je :-) A moc si mě potěšila s muchovníkem. Přeji jim, ať se jim u Tebe daří a krásně rostou a plodí! Krásnou sobotu A.

      Vymazat
  2. Anicka uz sa ti to rysuje. Deticky su s mamickou velmi sikovne. Pekna vyzdoba. Ja uz mam vyrobene a pripravene kde co, este vyzdobit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Děkuji a těším se i na Tvou výzdobu. Krásný den A.

      Vymazat
  3. Aničko, moc pěkné, korálky, ty já můžu :-) Letos budu ráda, když se mi podaří aspoň malá dekorace na stůl, spíš ale jarní než čistě velikonoční, protože se k tomu taky možná dokopu až po Velikonocích :-) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkujeme! A já myslím, že s malým miminkem to nemusíš s výzdobou přehánět, hlavně na pohodu, ne? .-) Krásné sobotní odpoledne A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna