úterý 29. března 2016

Jarní...

... háčkovanou čepičku se spirálovým vzorkem a látkovou kytičkou jsem po delší háčkovací odmlce vyrobila do nové sezóny naší Viki. V přírodním béžovošedém odstínu. Kytička ve stejném odstínu je osvěžená drobnými vínovými puntíky a místo středu má našitý větší červený a menší hnědý knoflík .-) Ve spodním lemu ozdobné červené prošití, to se ví .-)


Viki moc sluší a já mám radost, že se díky svému neutrálnímu ladění bude Viki hodit k různému oblečení... nejvíc ale k novému krásnému červenému baloňáčku... Kdyby to šlo, hned bych se do něj i nové čapky narvala sama :-)

Spirálový vzor najdete třeba zde (já si ho pro své potřeby ještě upravila, aby byl více nadýchaný, takový beránčí) a květinku si můžete vyrobit třeba podle návodu zde. Je velmi snadná na výrobu, ale vypadá moc pěkně - na čepicích, šatičkách, ale i jiných doplňcích, kabelkách... či jako interiérová či svatební dekorace.

Krásné dny

A.

14 komentářů:

  1. Aničko čepička je opravdu nádherná. Na květinky se chystám na jarní věneček.
    Krásný týden, pa❤❤❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, mám radost, že se Ti líbí .-) Ať se věneček s kytičkami podaří! Krásný den A.

      Vymazat
  2. Já bych se také do ní rvala ;o), je moc hezká Aničko.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, to asi budeš moje krevní skupina .-) Krásný den A.

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Marci, tak hurá pro háček do galanterky a návodů na háčkování šité pro začátečníky najdeš na tomto blogu dost .-) Krásný den A.

      Vymazat
    2. Ja na to ale asi nemam zrucnost a trpelivost, kdyz ale vidim vsechny ty vyrobky, je to opravdu lakave. Moooc by se mi libila hackovana deka. No treba na to nekdy dojde:-). M.

      Vymazat
    3. Marci, takových, co to tvrdily, už jsem potkala... a teď už mají doma obháčkovanou celou rodinu .-) Jinak deka není špatný nápad, ale pro začátek bych si vzala něco menšího, aby přišel rychleji výsledek, který Tě nastartuje a namotivuje dál .-) Krásný den A.

      Vymazat
  4. Aničko, krásná a ten červený baloňáček k tomu musí být super, taky bych to brala! :-) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, dneska měla Viki premiéru i s tím červeným baloňáčkem... No co Ti budu povídat, byla k sežrání :-) Krásný den A.

      Vymazat
  5. Tak ta je nádherná, a opravdu praktická - ta barvička, hodí se ke všemu, i k šátku a k ponču, který jste Viki háčkovala loni :o) můžu se zeptat na materiál? V odkazu je to z příze Camilla, ale vy ji máte tak krásně nadýchanou, to Camilla určitě nebude... Díky za info! Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíte, Maruško, a to mne ani nenapadlo, když jsem ji háčkovala, že by ji mohla nosit i k tomu ponču... K němu jsem loni uháčkovala i čepici .-) Materiál - Camilla ne, chtěla jsem něco měkčího a teplejšího, když je to jarní čepička, aby i trochu zahřála... Takže háčkováno je z příze Elian Nicky. Ačkoli je to akryl, je velmi příjemná, měkoučká, nekousající a ideální i pro háčkování či pletení pro miminka. A to nadýchání dělá i ta úprava vzorku, kterou jsem provedla. Na rozdíl od předlohy jsem přidávala déle dlouhé sloupky. Krásný den A.

      Vymazat
  6. Ahoj Anička, čepička je krásná. Opravdu vypadá nadýchaně. :-) Také by mě zajímalo, z čeho ji máš? ;-)D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji. Odpověď viz předchozí komentář .-) Krásný den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna