pátek 3. října 2014

Holá, holá, mamča s Viki z lesa domů sovu, jelena a veverku volá...

... i tak by se dalo nazvat naše středeční odpolední úsilí s barvami na textil (používám Textile Art), kouskem ustřihnuté houbičky na nádobí a papírovými šablonkami lesních zvířátek, které jsem pro tyto účely vyrobila.


Siluety zvířátek lze vygooglovat na internetu. Stačí jen vytisknout v potřebné velikosti a malými nůžkami opatrně vystřihnout VNITŘNÍ ČÁST obrázku, zbytek musí zůstat neporušen. Šablonku poté přiložíme na textil, připevníme v rozích (stačí obyčejná izolepa) a můžeme se pustit do práce. Do nízkého kelímku (používáme třeba plastové, které nám zůstanou od termixů nebo vaničky od tvarohů) odlijeme trošinku barvy. Ustřihnutý kousek houbičky do barvy navlhčíme a pak jen jemně tupujeme vnitřní část šablony (otvor, který nám vznikl vystřižením tvaru zvířátka). Poté necháme uschnout a vyschnutí přežehlíme žehličkou (bez programu napařování) přes ručník, kapesník ap.

Po našem předchozím tisku rostlinami další společné tvoření, které jsme si s Viki pěkně užily. Jen jeden problém stále řešíme - Viki nemá dost a nejraději by obrázky natiskla pro celou školku :-)

Vypadá to, že za chvíli budeme mít doma celý les - nějakou tu flóru už máme, faunu také.... Chybí ještě něco? :-)

Mějte se krásně

Anička

2 komentáře:

  1. Moc pěkné a skvělý nápad, jak zabavit děti. JJ to znám, když se jde do karamiky, tak se nemůže vyrobit jen jeden výrobek, ale patnáct, aby bylo pro všechny :-)
    Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Míšo, zábava je to dokonalá, o tom žádná :-)))

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna