středa 25. června 2014

Venkovní ubrus ve venkovském stylu...

... se chystám vyrobit už rok. Loni začátek příprav směřujících k jeho výrobě přerušil příchod našeho chlapečka na svět, letos už to ale vyjde! :-)

Líbí se mi, když se během letního období stoluje venku. A líbí se mi, když je u toho pěkně prostřeno. S našimi malými čuňátky to sice bude trochu adrenalin... ale ono se to časem zlepší, určitě...


Látku na hlavní část ubrusu mám už koupenou od loňska. Krásná středně zelená bavlněná látka s drobnými bílými puntíky. A protože se i ve mně skrývá kousek romantika, bude součástí ubrusu panamková vsádka s křížkovou výšivkou (na obrázku je můj stávající favorit na předloze úplně dole, krásná je ale i ta růžičková hned nad ní či jemná spirálkovitá...). Celý ubrus se pak chystám obháčkovat bordurou v béžovém nebo zeleném odstínu bavlněné příze Sněhurka (bohužel zelená na obrázku je příliš tmavá, takže pokud nekoupím vhodnější odstín, zůstane u béžové...).

Chybí mi pořádný kus panamky - ta bude ve světle béžové nebo bílé barvě (rozhodnu se, až poté, co mi obě dorazí domů, ale spíše ta béžová)... A třeba zbude i trochu látky na venkovní polštářek na lavičku.... Takový poobědový šlofíček doprovázený zpěvem ptáků a veselým bzučením včelek také není k zahození, viďte? .-)

Pokud se vám také líbí některý motiv na předloze, napište mi do komentářů vzkaz s e-mailem a já vám jej pošlu.

Krásný den

Anička

10 komentářů:

  1. Uuuž sa teším na výsledok. :)

    OdpovědětVymazat
  2. To bude nádhera, ale máš před sebou pořádný kus práce.
    Fakt se těším až se pochlubíš výsledkem.
    Měj se krásně Anny

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko tak na tenhle ubrus jsem hodně zvědavá :) Měj krásný den ... Věra

    OdpovědětVymazat
  4. Aničko, tak to se moc těším. Ať ti to jde pěkně od ruky.
    Věrka

    OdpovědětVymazat
  5. Holky, díky za důvěru :-) Snad se opravdu bude čím chlubit :-) Práce se nebojím, mám ráda, když se kombinuje více technik.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Ani :) krásná látka, už se těším na výsledek! :))
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
  7. moc krásná látka a motivky jsou úžasné, asi bych se nemohla rozhodnout mezi tou spirálkou a nejspodnějším motivem. Napadlo mě ale, že pokud ti nebude vyhovovat béžová kupovaná, podle mě má trochu nepřirozený odstín, tak zkus obarvit bílou v černém čaji, já to dělám a barví na krásné přírodní odstíny. Myslím, že by se ti to mohlo líbit :-). A zahrádku z nejnovějšího příspěvku bledě závidím, mě to tu na jihu všechno usychá, ani ten plevel už nemá sílu růst. Pěkné léto, Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já se nakonec rozhodla pro ten nejpodnější motiv. Začala jsem vyšívat a kousek už mám - myslím, že na ubruse bude vypadat nádherně. Ta béžová kupovaná se mi nakonec líbila víc než čistě bílá. Ale díky za tip. Barvení v černém čaji znám, ale bála jsem se, že se mi nepodaří látku obarvit rovnoměrně (že se mi udělají mapy), tak jsem zvolila raději hotový výrobek. Zkoušela jsem to loni o adventu a odstín byl krásný, ale vznikly mi právě ty mapy - asi jsem měla zvolit větší nádobu na barvení, kde nebude látka tolik pokrčená. Tam to ale tolik nevadilo - používala jsem jen malé kousky látek. Pokud jde o zahrádku, přeji Ti pravidelný přísun dešťových srážek, tak jednou až dvakrát za týden vydatný noční deštíček :-) Krásný letní večer Anička

      Vymazat
    2. Určitě to bude krásné :-). Je pravda, že na mapy je třeba dávat pozor. I když, loni jsem chtěla kousek fialkové a tak jsem zabrousila do špajzu na trošku borůvkové marmelády. Udělala jsem barevný výluh, zcedila přes plátenko borůvky a nečistoty, úspěšně obarvila látku (mimochodem, krásná barva) a pak uklízela. A jaké bylo moje překvapení, když jsem vyklepala ty nečistoty z pláténka - nádherná mapa a protože to byl kousek perličky, tak ji mám schovanou na nějakou tu jednoduchou bílou výšivku a pak šup s ní do bílého rámečku. Jen si na to najít čas.... :-) ..

      Vymazat
    3. No, člověk se pořád učí :-) Barvení borůvkama zní lákavě. Ono vůbec to barvení přírodními barvivy má své kouzlo. Asi vyzkouším pro nějaký další svůj projekt červenou řepu, když se nám jí letos tolik urodilo :-))

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna